Koncert-anm.

Skete det lige?! Kvamm blotter sig

Midtjyden overraskede i Aalborg med selvudleverende premiere på stor soloturne

  • Simon Kvamm blander sange og snak i showet 'Vandmand', der er hans stjernetegn. Foto: René Schütze
Simon Kvamm blander sange og snak i showet 'Vandmand', der er hans stjernetegn. Foto: René Schütze
1/5
Næste »

Simon Kvamm, Skråen, Aalborg, torsdag 15. september

4
4,8
Hvad er din bedømmelse? Din bedømmelse er modtaget

Simon Kvamm ville så sandelig ikke stå tilbage for den nærmest sensationelle hedebølge, der er skyllet ind over landet, da han startede danmarksturne i Aalborg.

Det 41-årige multitalent har ry for at være en kold og selvfed type, men han var i et forbavsende hjertevarmt lune under det første af foreløbig 24 soloshows.

Se også: Jyder på hjemmebane i København

Silkeborgenseren har stjernestatus i dansk showbusiness ovenpå succeser med både Drengene fra Angora, Nephew og senest De Eneste To - han har dog altid spillet en rolle som enten komiker eller rockstjerne.

Man følte imidlertid, at man lærte Kvamm at kende efter at have oplevet ham i intime rammer gennem et par timer på et stort set udsolgt Skråen. Han fik gjort grundigt op med sit image som arrogant og fremstod minsandten tiltalende og underholdende på en vedkommende samt overraskende afdæmpet facon.

En slags Hausgaard
I fjor flyttede entertaineren fra København til flækken Klitmøller i Thy, og med sit show, der blander snak og sange, kan man på sin vis sige, at han kravler op på skuldrene af lokale legender som Niels Hausgaard, Allan Olsen og Poul Erik Krogen - han drak bare ikke så meget som sidstnævnte.

Kvamm sippede kun til sin fadøl et par gange, men hans ganske eftertænksomme optræden lagde nu heller ikke op til bægerklang og lårklaskeri.

Se også: Kikset: Hausgaard faldt igennem

Uden at virke navlepillende kredsede Kvamms anekdoter og betragtninger ofte om ungdomsårenes akavede adfærd. Blandt andet afslørede manden, at han var tæt på konfirmationsalderen, før han holdt op med at kravle - han var bange for sin egen skygge - ind i forældrenes soveværelse, hvor han tog plads i ’revnen’. Man smilte både med og af Kvamm.

Den komiske rockstjerne trak 900 på Skråen, der næsten var udsolgt. Foto: René Schütze Den komiske rockstjerne trak 900 på Skråen, der næsten var udsolgt. Foto: René Schütze
Han kalder det et soloshow, men helt alene med sit keyboard er han nu ikke. Jakob Meyland gjorde det glimrende på percussion, og Felix Diarra kan spille guitar.

Kvamms nye sange svingede lidt i både kvalitet og ambitionsniveau, men de fungerede i sammenhængen, og det kræver altså vovemod at præsentere så mange nyheder for folk.

Se også: De Eneste To gjorde det eneste rigtige

Han slap godt fra det. Endnu mere imponerende var fortolkningerne af så forskellige hits som 'Rhythm Is a Dancer' og 'Se, nu stiger solen af havets skød'.

Det var satans. Nu er alt jo muligt.

Med hjælp fra Felix Diarra og Jakob Meyland blev det til to lange sæt. Foto: René Schütze Med hjælp fra Felix Diarra og Jakob Meyland blev det til to lange sæt. Foto: René Schütze  

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Thomas Treo skamhører
  1. Mastodon: 'Cold Dark Place'
  2. Lucinda Williams: 'This Sweet Old World'
  3. Marilyn Manson: 'Heaven Upside Down'
Henrik Queitsch skamhører
  1. Carl Emil Petersen: 'Natradio'
  2. Bisse: '19. 6. 87'
  3. Neil Young: 'Hitchiker'
Rune Melchior Sjørvad skamhører
  1. Bisse: '19. 6. 87'
  2. Metz: 'Strange Peace'
  3. Ariel Pink: 'Dedicated to Bobby Jameson'
Seneste Musik
Hent flere
Mest læste i Musik
Hent flere