Persondata politik

Enhedslisten vil have bedre hash

Flertal af danskerne vil gerne legalisere hash, og Enhedslisten opfordrer nu regeringen til at overtage salget

« Forrige
Næste »

Seneste i nationen

Hent flere
Nyheder
Bliv opdateret med de seneste nyheder direkte i din indbakke. Du får det daglige overblik inden frokost.

Kom EKSTRA i dybden

 

- Det er udbredt at ryge cannabis, men området er slet ikke reguleret. Det skal under kontrol, så vi kan rådgive brugerne, så de ikke får for dårligt stof eller for højt niveau af THC (det aktive stof i cannabis, red.), og vi skal sørge for, at børn ikke kan købe det.

Sådan siger Enhedslisten retspolitiske ordfører Pernille Skipper til Metroxpress, på baggrund af en meningsmåling hos Gallup, der viser hvad talrige netafstemninger her på nationen! har gjort: At flertallet af danskerne er for en legalisering af hash.

53 procent enige i legalisering
I Gallupmålingen - som er foretaget i perioden 24.-26. juli blandt 1.015 repræsentativt udvalgte personer- er folk blevet bedt om at svare på, hvor enig de er i at man bør indføre statskontrolleret salg af cannabis i Danmark?. Og 21 procent svarer at de er meget enige, og 32 procent svarer at de er enige.

Pernille Skipper mener også at der - udover bedre hash til rygerne og mindre hash til børnene - er en økonomisk fordel ved at legalisere:

- Vi kan mindske indtægtsgrundlaget for mange organiserede kriminelle, som tjener mange penge i dag, siger hun til Metroxpress.

Men hvad siger du?

På nationen! har´Liliane Morriello oprettet sagen Se også: Legaliser Cannabis Nu, der har 1348 støtter. Hun fortæller, at der på lørdag 11/8-2012 kl. 16:00, vil være stiftende generalforsamling for en ny forening, der som hovedformål vil kæmpe for legalisering af cannabis i Danmark, gennem information til offentligheden og pres på politikerne. Indtil videre hedder den kommende forening 'Cannabis Informations Organisation'.

Morten Bødskov - justitsminister - har tidligere på året sagt nej til et forsøg med fri hash i København. Læs her hvorfor: Se også: Derfor vil Bødskov ikke have hash

Afstemning

Skal Enhedslisten gøre 'Fri hash' til et krav for at stemme ja til regeringens finanslov?

Ansvarshavende chefredaktør: Poul Madsen Ledende digital redaktør: Anders Refnov EKSTRA-redaktør: Lisbeth Langwadt Nyhedsredaktør lige nu: Kim Vangkilde Kontakt Ekstra Bladet

Ekstra Bladet - Rådhuspladsen 37 - 1785 København V - Telefon: 33 11 13 13 - Fax: 33 14 10 00 - CVR nr. 26 93 36 76

Udgiver: JP/Politikens Hus A/S | Om Ekstra Bladet | Ophavsret | Persondata politik