Persondata politik

Lad mig dog sælge noget sex

Mens et markant flertal mener, at det fortsat skal være lovligt at købe sex. fortsætter sexarbejderne kampagnen mod et forbud. nationen! støtter sexarbejderne

Seneste i nationen

Nyheder
Bliv opdateret med de seneste nyheder direkte i din indbakke. Du får det daglige overblik inden frokost.

Kom EKSTRA i dybden

 

- Man kan ikke forbyde folks basale behov. Alkohol forbud virkede ikke for Amerikanerne (eller i dag for Saudierne); forbud mod stoffer virker ikke - resultatet af forbud er at kriminelle overtager markedet og gør produkterne farligere og skader samfundet omkring handlen.

- Hvis man forbyder prostitution vil konsekvensen ikke være et ophør af misbrugte kvinder, tværtimod. Ved et forbud vil det jo netop kun være de kriminelle elementer der har et produkt.

Sådan skriver nationens! Mikkel M. i en kommentar til en spritny måling om vælgerne holdning til regeringens planer om et sexforbud. Læs: Se også: Danskere afviser forbud mod købesex.

Langt de fleste nationen!-debattører er imod et forbud - ligesom de 67 pct. af befolkningen, der ifølge en måling fra Rambøll for Jyllandposten. Kun 20 pct. støtter regeringen. På nationen! har forbudsmodstander Mikkel et god tåd til politikerne:

Gør det til et ordentlig erhverv
- Hvis man vil misbrug af kvinder til livs, så gør prostitution til et ordentligt erhverv, kræv at man som prostitueret har licens som indikerer man går til lægen og psykolog mindst x gange om året (helst en gang om måneden) - kræv at en del af indtægten går til rehabilitering af kvinder (og mænd?) der vil ud af miljøet. Og sæt en straf der i den grad rammer mænd som går til kvinder uden licens - f.eks. kemisk kastrering.

- Nå ja, og nu vi er ved det, så ville det være en god ide, hvis man tillod prostituerede at organisere sig og leje vagter til at beskytte dem mod overfald, slutter Mikkel

Se også: Arbejdsløse sexarbejdere skal skrive deres CV

damefrokosten.com fortsætter kampagnen 'Sexkøbsforbud NEJ TAK' I dag er Desire, sexarbejder fra Frederiksberg, der har sendt et billede af sig selv.

Men hvad mener du? Ifølge JYllandsposten får Justitsministeriet snart et notat med de juridiske konsekvenser af et købesex-forbud, og regeringen har så et lovforslag parat i det næste folketingsår.

Tror du, det ender med et forbud?

Ansvarshavende chefredaktør: Poul Madsen Ledende digital redaktør: Anders Refnov EKSTRA-redaktør: Lisbeth Langwadt Nyhedsredaktør lige nu: Mette Fleckner Kontakt Ekstra Bladet

Ekstra Bladet - Rådhuspladsen 37 - 1785 København V - Telefon: 33 11 13 13 - Fax: 33 14 10 00 - CVR nr. 26 93 36 76

Udgiver: JP/Politikens Hus A/S | Om Ekstra Bladet | Ophavsret | Persondata politik