To ex-soldater: Danmark laver terror

Brian og Høgni har været i krig for Danmark - men de fortryder, og nu demonstrerer de mod Danmark aktivistiske udenrigspolitik

Høgni og Brian har været i krig for Danmark, men nu deltager de i Fredsvagten på Christiansborg. (screendump fra kpnettv, youtube)
Høgni og Brian har været i krig for Danmark, men nu deltager de i Fredsvagten på Christiansborg. (screendump fra kpnettv, youtube)

- Det her er 'Whistleblowing'.

- Når systemets tjenere tør træde ud af bekvemmelighedszonen og ytre deres individuelle og personlige sandhed.

Sådan skriver youtube-debattøren Creatrix13 i en kommentar til det 18 minutter lange dobbeltinterview, KPnetTV har lavet med de tidligere soldater Høgni og Brian, og lagt på nettet. I interviewet - som er lavet på Christiansborg Slotsplads, der hvor antikrigs-aktivisterne Fredsvagten har siddet i snart 10 år, siger de, at det er gået op for dem, at NATO er en terrororganisation, og at den danske indsats i f.ex Irak og Afghanistan, har forværret problemerne:

- Det er stærke ord, som går lige i hjertet og baner vejen for hvad der virkelig foregår og jeg håber vil sprede sig som små frø, der vil spirer over det danske land.

- Vi har ikke plads til flere tårer, krig, ødelæggelse, død, der splitter menneskeheden og fjerner os fra skønheden og varmen i livet.

- Tak fordi I er medskabende og kærligt stadig tror på os mennesker, på trods af hvad I har måtte gennemleve.. Vi ses inde på Christiansborg til et stort gruppe kram, skriver Berithzeniao og Julius Ventulius - der også er begejstret over soldaternes krifsprotets - spørger:

- Sådan!! Hvordan får vi det her ud til de satans medier. Kan man ikke hacke sig ind og sende det direkte i stedet for 19 nyhederne?

Men hvad mener du om, at soldater der har været udsendt for Danmark, kalder den danske indsats for terror?

Høgni og Brian er på Christiansborg Slotsplads hver dag mellem 13.00 og 15.00.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen