nationen

Kære minister, jeg forstår godt du er bange

I fredags kom det længe ventede forslag til en ny hundelov fra Karen Hækkerup. Hun står fast på forbuddet mod 13 racer - og det er en del hundeelskere rasende over

  • Kamphunde - og Karen Hækkerup. Foto: Fairdog og Miriam Dalsgaard)
Kamphunde - og Karen Hækkerup. Foto: Fairdog og Miriam Dalsgaard)

- Kære fødevareminister Karen Hækkerup, Jeg har fuld forståelse for, at du er bange for 'kamphunde', (som du siger i Jyllandsposten 21 september 2013).

- Personligt er jeg mere bange for de kriminelle hjerteløse afstumpede mennesker, der kan finde på at misbruge og mishandle hunde til den slags for profit.

Sådan indleder Charlotte fra Foreningen Fairdog et åbent brev til Karen Hækkerup, der i fredags - hårdt presset af en folkestemning omkring aflivningen af Cato - fremlagde et lovforslag om ny hundelov.

Se også: Et hundelig: Det har ministeren ikke tid tilSe også: Minister vil ændre hundelov: Færre skal aflives

Hækkerup vil ændre skambidningsreglerne, en lex Cato, hun vil forbyde at jægere kan skyde strejfende hunde - en lex Balder, og så holder hun fast i det raceforbud, der trådte i kraft 1 juli 2010. Og det sidste - raceforbuddet - har i den grad frustreret hundeejere over en bred front. Og derfor fortsætter Charlottes åbne brev således:

- 'Kamphunde' er ikke er en hunderace, det er en stakkels hund uanset race, som afstumpede og følelseskolde individer tager fra deres moder når de er 2 uger gamle, graver dem ned i huller og udsætter dem for alverdens pinsler for at gøre dem klar til, at tjene penge for bagmændene i en pit.

Sæt jer dog ind i tingene
- At kalde de 13 nu forbudte hunderacer, samt blandinger heraf for 'kamphunde' er ikke kun trist og uvidenhed, men også injurierende og en overtrædelse af straffeloven, da man beskylder hundeejere for at misbruge deres hunde til et grumt formål som jf. dansk lov er strafbare forhold.

- Det er mit håb, at politikere og andre der ikke ved så meget om hunde, tager sig tid til at sætte sig ind i hvad det er man udtaler sig om og aller vigtigst, hvad det er man lovgiver om. At lovgive ud fra en frygt og uvidenhed, man selv har og i dette tilfælde en frygt, der i Danmark er ganske grundløs, er bekymrende og kan have fatale konsekvenser for mange hundeejere i Danmark. At straffe andre mennesker og dyr fordi man selv har en frygt, giver ingen mening, skal vi så til at lovgive os ud af enhver fobi her i Danmark?

Sådan skriver Charlotte, der - ligesom mange andre afsendere af 'åbne breve' om raceforbuddet - mener, at lovgivende politikere, skal være i stand til at forholde sig neutralt til det de lovgiver om.

Men hvad mener du? Skal Karen Hækkerup erklære sig inhabil i hundelovgivning fordi hun er bange for kamphunde?

Er det en god ide med raceforbud?

Skal Karen Hækkerup - der er bange for kamphunde - erklære sig inhabil i hundelovsspørgsmål?

Hvad er bedst?

Se resultat

Er det en god ide med raceforbud?

Skal Karen Hækkerup - der er bange for kamphunde - erklære sig inhabil i hundelovsspørgsmål?

Hvad er bedst?

Din stemme er modtaget

Vis afstemning

Fejl

Der skete desværre en fejl, prøv igen senere.
13 racer er omfattet af forbuddet i hundeloven:

Pitbull terrier

Tosa inu

Amerikansk staffordshire terrier

Fila brasileiro

Dogo argentino

Amerikansk bulldog

Boerboel

Kangal

Centralasiatisk ovtcharka

Kaukasisk ovtcharka

Sydrussisk ovtcharka

Tornjak

Sarplaninac

I det forslag til ny hundelov, der blev sendt i høring 20. september 2013, er det foreslået at fastholde forbudsordningen. Dog har racerne pitbull og tosa inu været forbudt i Danmark siden 1991.

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste i nationen!
Hent flere