nationen

Affaldssæk: Politiet satte død hund på dørtrinnet

I går blev Cato aflivet, fordi den havde bidt en anden hund - i dag lancerer regeringen nye regler om hundebid - regler, der sandsynligvis ku' ha' reddet Catos liv

- Jeg har her til aften hørt en dyrlæge sige, at Cato ikke skulle have været aflivet, hvis de nye regler havde været gældende nu. Og så er det jeg at jeg ikke kan forstå, at vi ministeren bare afviser at man kunne have sat aflivningerne i bero.

Se også: Første dyrlæge nægtede - hvem vil aflive Cato

Sådan siger en bitter og knust Claus Sabroe til nationen! torsdag aften. En aften, hvor han ført begravde sin hund Cato, og siden hørte at den ansvarlige minister, Karen Hækkerup, i morgen vil fremsætte et forslag til en ny hundelov, hvis indhold og udkast til nye regler om skambidning, sandsynligvis kunne have reddet hans hunds liv.

Se også: Minister vil ændre hundelov: Færre skal aflives

Hundebid i leg skal ikke ende med aflivning
- Med de nye og mere præcise regler om skambid behøver hundeejere ikke længere at frygte, at deres hund skal aflives, kun fordi den har været i voldsom leg i parken eller har forsvaret sig, fordi den følte sig truet, siger fødevareminister Karen Hækkerup, men hun siger samtidig, at der ikke kan blive tale om en aflivningspause, mens lovforslaget bliver forhandlet, for lov er lov, og lov skal holdes indtil en ny lov er trådt kraft. Og her står Claus Sabroe af:

Det er jo politikerne der laver loven
- Hun sætter det meget hårdt op. Hun er en hård kvinde, for lov er lov, men det er jo politikerne, der vedtager lovene, og det er jo sket før, at man sætter love i bero, siger Claus, der trods aflivningen af hunden Cato, vil fortsætte sin kamp for en god hundelov.

- Cato havde et dejligt humør, gå-på-mod og figther-instinkt. Det samme instinkt har jeg.Forslaget til hundelov er i høring frem til 18. oktober 2013.

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste i nationen!
Hent flere