nationen 8 timer siden
Kontanthjælpsmodtager bryder sammen: Banken vil låne mig 400.000
nationen 13 timer siden
Efter 2 minutters sex uden pornolyde: 'Har du lyst til det her?
nationen 26. aug. 2016
Ingen varm mad til ældre jyder: Vacuum-mad er det bedste
nationen 26. aug. 2016
Nordmand undrer sig over SKAMs succes: Forstår danskere norsk?
nationen 26. aug. 2016
Offeret fik bøde på 7500: Tyven har stadig ikke været i retten
nationen 26. aug. 2016
Handler om statens autoritet: Lover totalt burkini-forbud
nationen 26. aug. 2016
Nedværdigende at blive kaldt 'billig luder' når man er en seksuelt aktiv pige
nationen 25. aug. 2016
Sure cyklister vinder over rige husejere: Borgmester(EL) er glad
nationen 25. aug. 2016
Politi til smadret kassedame: Opsøg selv tyven, vi har ikke tid
nationen 24. aug. 2016
Bor i huse til 15 mio: Chikanerer cyklister med brosten
nationen 24. aug. 2016
Ronni rasende over nyt DONG-gebyr: 50 kr for at spare strøm
nationen 23. aug. 2016
Wozniacki prøvede hyldest-altan: Øv, at andre OL-helte ikke må
nationen 23. aug. 2016
Blowjob-video nåede 702 likes: Facebook gjorde ikk' noget
nationen 22. aug. 2016
11-årig pige savner 25.000 kr: Efterlyser vidner
nationen 22. aug. 2016
Så forkert: Guldmundur får ingen medalje
nationen 19. aug. 2016
Hjælp mig: Snydt for 9500 af taxachauffør og hæveautomat på ferie
nationen 19. aug. 2016
Borgmester om førtidspensionists 'klynk': Han køber negerdamer
nationen 19. aug. 2016
Lykkelig kontanthjælpsmodtager: Tak til jer der arbejder og gør det muligt
nationen 19. aug. 2016
Hævn-reklame i Tyrkisk lufthavn: Pas på voldtægter i Sverige
nationen 18. aug. 2016
17-årig hviskede forsigtigt nej: Ved ikke om hun blev voldtaget
nationen

DM i kontanthjælp: Er 45 år på støtten nok?

Dovne-Robert - fik som Fattig-Carina - debatten om livet på offentlig forsørgelse til at bryde ud i lys lue. Kender du en, der er Danmarksmester i kontanthjælp

- Kender en fed ko som har 4 børn. Hun har aldrig arbejdet, men været på kontanthjælp hele livet. Ringer til lægen konstant, får ambulance ud EFTER vagtlægen har været der og sagt, at hun intet fejler!!

- 3 af hendes børn er i pleje og alligevel syntes hun virkelig det er enormt hårdt for hende. Nu har hun så fået konstateret posttraumatisk stress? WTF har hun været i krig?

Har også selv været der
- Nå, men min holdning er at de må ud og lave noget for deres penge! Bevares, jeg har selv prøvet kontanthjælp og det er sgu ikke nemt, men man kan overleve! Det er bare blevet så svært at få noget pga sådanne typer der nasser på systemet!!

Sådan præsenterer nationens! Jimmi P. sit bidrag til det store 'Danmarksmesterskab i kontanthjælp', der blev skudt i gang efter at Robert Nielsen i søndags optrådte i DR med meldingen om, at der var visse jobs han ikke gad tage, og Janie - med 20 års karriere som kontanthjælpsmodtager bag sig - meldte sig på banen her på nationen!.

Se også: Kontanthjælpskongen Robert? Så mød Janie

For hvor langt skal det danske velfærdssamfund strække sig, for borgere, der ikke arbejder? Og er der blandt de 160.000 kontanthjælpsmodtagere nogle, der har fået for lidt hjælp af kommunen til at komme i arbejde?

I går blev Københavns Kommune f.ex. dømt til at betale 500.000 kr i erstatning til en 63-årig kvinde, der ikke fik nok hjælp til at komme i gang igen eften en knæoperation. Og på Fyn blev en kvindelig kunstner dømt til at betale 500.000 retur til A-kassen, fordi hun havde solgt malerier, mens hun modtog dagpenge.

Læs:

Se også: Kvindelig kunstner dømt for svindel

Der er mange spørgsmål - og få svar, men for at holde liv i debatten kan du nu se, hvem nationen! mener er værdige modtagere til tirlen 'Danmarksmester i kontanthjælp'.

Mor og to børn
- Jeg kender en som har været på kontanthjælp siden hun var 18 år. I dag er hun 46år... hun har været i aktivering to gange.... Hendes børn er nu voksne og tjaaa på kontanthjælp.... fandme flot gået DK.
Fra Anna B.

1 af 4 arbejder
- Jeg har en dreng med en kvinde, der kommer fra en familie, der lever af kontant hjælp. Moderen er på kontanthjælp, hendes lillesøster og min drengs mor. Hun - min drang mor er nu 27 år, og har aldrig lavet noget hele livet. Moren har heller ikke lavet noget i hverfald i over 8 år nu. 1 ud af de 4 børn arbejder fra en hel familie, som ellers sidder på deres flade og så det systemet der fejler når man ikke bryder ind det smitter sådan noget. Min drengs mor er så dovn hun ikke engang kan passe sine børn at jeg måtte tage over.
Fra Jimmy H.

Mogens Cs eks
- Jamen den slår min eks da fuldt ud... Faktisk pinligt at man har barn med sådan en nasserøv... Hun er 37 år og tvivler på hun kan fremskaffelse en løn seddel hvor kommunen ikke er involveret i... Altså for de korte perioder hvor det er lykkes de forskellige kommuner at sende hende ud i aktivering... Det skal så lige sige at hun fik sit første barn (ikke med mig) da hun var 14 år, så hun har nydt godt af børnepenge fra fædre, fripladser, boligsikring, forhøjet børnepenge og bistand... På trods af en rimelig god indkomst fra dvs. Sider har hun ikke holdt sig tilbage fra at søge julehjælp... Glemte lige at nævne at hun har 3 børn hvor de 2 ikke laver en skid ud over at stjæle og ryge hash
Fra Mogens C.

Fornærmede 30 års-jubilarer
Robert er ingen ting. Jeg kender to der har fejret 30 års jubilæum på kontanthjælp. Hvis jeg kender to er der sikkert mange flere. De søger fp hele tiden,men papirerne bliver hele tiden væk for kommunen. De var i øvrigt begge to rimeligt fornærmede på kommunen,da de ikke fik nogen opmærksomhed på dagen.
Fra Søren B.

Den syge
Jeg bliver altså harm over at I vil kåre DM i kontanthjælp... Jeg er ufrivilligt på kontant hjælp, har været det i 6år, pga. jeg har en psykisk diagnose, som er pga. en fejl i min hjerne, der gør jeg ikke producerer serotonin, som gør at jeg bliver let trist, deprimeret, misforstår folk, koncentrations besvær og lignende. Den eneste måde jeg kan opretholde en sund balance på er ved at træne ufatteligt meget.

- Er så træt af den type ryttere der bare sidder på deres flade og nægter. Det går ud over folk som mig, der har været syg over halvdelen af sit liv. Jeg ryger automatisk med i den gruppe, fordi folk ikke kan forstå sig på min lidelse.

- Jeg bliver trist og ked af at læse, om flere og flere snyltere, der bare udnytter det offentlige på det groveste, når jeg kronisk går ned med depressioner, ikke kan få særlig meget hjælp eller lignende, og at det er min familie der betaler gildet..
Fra Theis A.

45 år såmænd
Rimelig let at slå. Jeg har været på kontant hjælp i 45 år.
Fra Lilian J.

Den desperate jobsøgende
En person, som jeg kender særdeles godt kan slå distancen med at have været på kontanthjælp i nu mere end 12 år uden aktivering, sygemelding eller andet misk mask.. Årsag personen har en diagnose, hvor der behøves hjælp for at vedkommende kan komme godt i gang på arbejdsmarkedet. Hver gang vedkommende har været kun sådan ca. et enkelt møde fra en god løsning, så er der kommet en ny sagsbehandler på.... Jeg har fulgt med på sidelinjen i alle disse år og jeg må undres.... at man kan acceptere en sådan behandling af en person (sikkert mange) i kommunerne. Den omtalte person er selv desperat for at kunne få en jobordning..

Min ven John
Siden 1988 har min ven John hævet den højeste kontanthjælp, UDEN aktivering; UDEN noget som helst. Når det latterlige socialkontor sender ham et brev om, at han skal møde på socialcentret, så ringer John til sin læge og får en falsk sygemelding på, at han ikke kan møde til noget som helst. Lægen sender den falske sygemelding direkte til social kontoret , som så ikke gør mere ved sagen... og nu på 24 år blot udbetaler højeste kontanthjælp.
Fra Michael C

Har hest - og 5. unge på vej
Min lillesøster startede på kontanthjælp som 18 årig, og har ikke haft så meget som et enkelt ærligt job, været i job træning, praktik eller andet der bare nærmer sig noget som helst. Hun havde kort efter sin 18. års fødselsdag et job i en Netto-forretning som opfylder i hele 2 dage før hun en dag var bange for torden og ikke turde gå på job. Siden har hun så skudt 4 unger ud og en 5. er på vej.
I dag er hun så 37, hvilket giver hende nu 19. år på statens velfærd. Hver eneste gang hun har skullet været i aktivering har hun haft en undskyldning i form af sygdom, problemer med børn, mand eller hun er simpelthen flyttet kommune, og så har hun igen fået et par år uden opmærksomhed. Pinligt jeps, specielt når man selv har uddannet sig igennem livet og ikke har haft en arbejdsløs dag siden man blev skudt ud af skolen, til gengæld bor hun da i et flot hus, har anparter i heste, hund og bil, samt andre luksus-goder som selv mennesker, der slider hårdt i det ikke har adgang til. Så værsgo, hermed en kandidat mere til DM i kontant hjælp... Må den største snylter vinde til skam for hele det danske kontant hjælps system. Fy for helvede....
Fra Leif M.

Brønderslev-jubilar
Kan fortælle, at det ikke er forfærdeligt længe siden en person i Brønderslev kommune gik på kommune kontoret og bedte om en form for erkendelighed efter at have 25års jubilæum på kontanthjælp...
Fra Michael J.

27 års søsterhjælp
Okay min søster har været på kontanthjælp siden hun blev 18 år og er i dag 45 år.
Fra Allan H.

Den agressive
Jeg kender en person i 30´erne som har været på kontanthjælp mere eller mindre konstant de sidste 10-11 år. Vedkommende er kommet langt bare ved at være aggressiv og modbydelig over for diverse socialrådgivere, og det er vedkommende fuldt ud klar over. Det er en taktik der køres og vedkommende kører den fordi der som regel er succes med at opføre sig sådan.
Fra Martin L.

Stem på din kandidat - og begrund din stemme nedenfor, og skriv om du mener, at det er systemet eller borgerne, der har svigtet mest.

Hvem skal være Danmarksmester i kontanthjælp?

Se resultat

Hvem skal være Danmarksmester i kontanthjælp?

Din stemme er modtaget

Vis afstemning

Fejl

Der skete desværre en fejl, prøv igen senere.

Seneste Ekstra Bladet job

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet

Seneste i nationen!

Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Benjamin Krogh
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen