nationen 10. jul. 2015
Vi straffes for at tage uddannelse: 9 uger uden offentlig ydelse
nationen 10. jul. 2015
Mor må sove foran kommunen for fuldt samvær med børnene
nationen 10. jul. 2015
Anita sukker efter 22 år i ministerium: Har flyttet 15 gange
nationen 10. jul. 2015
Bøde-Danmark: 1020 kr for at parkere bil foran eget firma
nationen 10. jul. 2015
Pige forsvarer Citybois: 20.643 læsere kræver ekstra-koncert
nationen 9. jul. 2015
Ville ikke hjælpe hårdt såret trafikoffer: Nej, jeg filmer
nationen 9. jul. 2015
Skide-bange rollator-Bent: Postbudet cykler på fortovet
nationen 9. jul. 2015
22.000 mister studiestøtte: Pjækkede mere end 4 timer pr måned
nationen 8. jul. 2015
19-årige Camilla: Til alle jer, der tror jeg ikke gider arbejde
nationen 8. jul. 2015
Egypten efter terror: Vi skal tage effektive midler i brug
nationen 8. jul. 2015
Flyvende kryb drev dem til vanvid: Så lavede de insekt-magnet
nationen 7. jul. 2015
Mor på voksenferie: Vil ikke bruge alle 3 uger med børnene
nationen 8. jul. 2015
16-årig rasende over 19-årigs SU-brok: Find dig et arbejde
nationen 7. jul. 2015
Håber fattige grækere laver revolution mod de rige nu
nationen 7. jul. 2015
Ku' ikke finde sine briller: Så kom politiets hundepatrulje
nationen 7. jul. 2015
19 årige Camilla til kommunen: Ingen kan jo leve uden penge
nationen 1. jul. 2015
Kommunen skal jo spare: Mette får nu 19 besøg mindre pr uge
nationen 6. jul. 2015
Chauffør holder pause: Og nu stinker hele bussen af røg
nationen 6. jul. 2015
Har jo sagt nej: Nu pakker de reklamer ind i plastikposer
nationen 6. jul. 2015
Her går naboens kat i kamera-fælde: Pisser på min dør - igen
nationen

DR hidser seerne op: Muslim nægter at skåle

I bedste/værste nationen!-stil er dr.dk blevet skueplads for en heftig debat om danskhed og islam. Især en af DRs TV-muslimer, Zerife, trækker kommentarer

- Danskhed er at skrive 378 (nu 449, red) kommentarer i et forum på nettet. Kommentarer hvor man kan diskutere om hvorvidt småting, såsom at skåle gør en dansk eller ej. Ting som i det store billede er fuldstændigt ligegyldige.

Sådan skriver dr.dk-læser Erik J i en af de 466 kommentarer, der pt. er landet på public-service kanalens hjemmeside efter TV-programmet 'Gør Danmark Dansk' flimrede over skærmen i går aftes.

Læs 449 kommentarer om danskhed og muslimer på dr.dk.

I morgen er det så tid til kapitel 2 og en debat på DR, for som DR skriver 'debatten om integration og danskhed stået stille...i mange år.'
Men at dømme efter antallet af diskussionlystne net-læsere, er der fuld fart på netop den debat - mange mener, at især én af de muslimske medvirkende, Zerife, har en opførsel, der kræver kommentarer. Hun går med tørklæde og vil ikke skåle:

- Zerife, hvor er det bare smadder ærgerligt at de har valgt dig til dette program. Du er pinlig og du burde ikke repræsentere mig og mange andre, skriver Ayse, og debattøren, der kalder sig 'muslimsk dansker' er enig:

- Jeg er muslim og dansker! Derudover er jeg mor og ergoterapeut. Jeg tager stærkt afstand fra Zerifes måde at agere og udtale sig på. Jeg synes bestemt ikke hun repræsentere den generelle muslimske kvinde! Super øv DR ikke finder mere kompetente personer til at deltage i deres program. De findes også!


Zerife fra Valby. Foto: DR

Har du set programmet? Og er du enig i at Zerife ikke repræsenterer den typiske muslim?

Bland dig i debatten i Ekstra Bladet. Send et læserbrev.

Andre debattører skriver barske indlæg om kvindeundertykkende tørklæder, det forkerte i, at muslimske kvinder kun må gifte sig med muslimske mænd, og Line Larsen mener, at DRs formål er at piske end hadefuld stemning op:

- Jeg har lige set programmet og min første tanke er: -Jubii, DR er hoppet med på reality-bølgen, hvor folk spærres inde og alt tegnes i 2 farver; sort eller hvidt. Den slags, hvor 'casting' er alt-afgørende for publikumsucces. Og hvilken fantastisk casting, DR har gjort. Touché til DR's nylige ankomst i reality-branchen.

Selv jeg røg op i det røde felt
- Jeg VED, hvad jeg sådan normalt mener om muslimer. Jeg VED, hvad jeg sådan normalt opfatter som ret og vrang - og her taler jeg ikke strikning. Nej, min grundlæggende tanke/følelse/livsholdning er, at vi alle skal være her, at der er plads til os alle sammen.

- Men... selv jeg, der normalt er rimelig tolerant, havnede oppe i det røde felt, pga en ganske ung pige (Zerife. red),, som nægtede at skåle. For mig er en skål det samme som at byde velkommen. Det er en pæn inkluderende gestus, som omfavner alle, som har et glas med et eller andet i - alkohol eller ej. Også børn skåler jeg med. Jeg byder dem velkommen ved mit bord. At møde en, der nægter at skåle i midt i et selskab er det samme som hvis personen råbte: - Jeg nægter at være en del af jeres fællesskab. Jeg vil bare sidde her alene og spise og drikke for mig selv. Lade som om, I ikke eksisterer.

- Kort sagt: - At nægte at hæve sit glas og sige skål er det samme som at nægte at være en del de andre omkring bordet.

Er det meningen, DR?
- Det fik mig op i det røde felt. Nu kender jeg mange danskere med anden tro end kristendom og med andre farver end bleghvid - og det har aldrig været et problem - at mødes om det mest grundlæggende vi alle har til fælles; måltidet og selve det at udbringe en skål.

- Derfor siger jeg: - Pokkers god casting af DR, når selv jeg kan ryge op i det røde felt. Og det er vel også meningen med det hele. Er det ikke???

Vi åbner danskerne øjne
DR1s kanalchef Lotte Lindgaard skriver, at det er vigtigt for DR at kunne formidle et så vigtigt emne som integration på en underholdende og forhåbentlig involverende måde. At være med til at åbne folks øjne for det samfund, der omgiver os.

- I 'Gør Danmark dansk' skaber vi et unikt rum ved at lade seks danskere med helt forskellig baggrund leve sammen og definere: Hvad vil det sige at være dansk? Deres mange diskussioner om værdier er jordnære og dagligdags, men ikke desto mindre vedkommende og et godt billede på, hvad der optager danskerne.. siger kanalchefen, men hvad siger du?

Bliver integrationen bedre eller dårlige med 'Gør Danmark Dansk?'

I morgen kl. kl. 20.00 ruller anden del over skærmen på DR, efterfulgt af debat om integration og danskhed klokken 21.00.

Seneste Ekstra Bladet job

Nyheder
Bliv opdateret med de seneste nyheder direkte i din indbakke. Du får det daglige overblik inden frokost.

Kom EKSTRA i dybden

Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen
Udgiver:JP/Politikens Hus A/S
Alt på ekstrabladet.dk