nationen

Jensens 'brutale' Bøfhus lagt for had på nettet

Der bliver tomt på Jensens Bøfhus i aften, hvis man skal tro på alle de netdebattører der raser over højesteretsdom

- Jensen's Bøfhus er boykottet fra og med i dag!

- Når Palle Jensen går i så små sko, at han slæber en lille nordjysk fiskerestaurant helt til Højesteret, så fortjener han ikke én krone af danskernes penge!

Sådan skriver Jesper R, der en af de hundredevis af danskere, der synes det er for galt at den populære bøfkæde Jensens har slæbt Jacob Jensen, der ejer Sæby Fiskehal og Jensens Fiskerestaurant i Højesteret - og vundet.

Jacob skal nu betale 200.000 til Jensens Bøfhus og sagsomkostninger på 150.000, men sejren kan vise sig at være dyrtkøbt. For Jesper er ikke den eneste, der synes bøfhuset har været lidt for brutale: 

Se også: Jensen's Bøfhus vinder navnestrid i Højesteret

- Med denne dom vil jeg for altid kæmpe for at INGEN skal spise på jeres restaurant. I har ikke retten i en danskers almindelige hverdag til at hugge JENSENS som jeres(måske rettens dom, men ikke for alle danskere)!

Mine ben bliver aldrig sat på bøfhuset mere
- Jensen er et af de mest almindelige mellemnavne/efternavne i landet. FØJ!!!m, skriver Patrick L, og Sheila er også med i koret:

- Jeg går med stimen. Mine ben bliver ikke sat på nogen af Jensen's Bøfhus restauranter af egen fri vilje mere!

- Sikke udansk at slæbe den helt almindelige Hr. Jensen til Højesteret pga hans valg af navn.. Manden hedder for himmelens skyld Jensen til efternavn!!! Tænk på alle de Hr. og Fru. Jensen i Danmark som ikke må åbne deres egne firmaer med deres efternavn som valg.. Jensen's Bageri, Jensen's Slagter, Jensen's Kro??

- De må heller ikke så??? Sikke en egoisme!! I mister MANGE kunder nu!! Jacob Jensen får flere!! Kan være I vant retssagen men I mister folkene, skriver Sheila.

Der er kommer rigtig mange kritiske kommentarer til dagens dom på bøfhusets Facebook, på Ekstra Bladets Facebook, på nationen! , på nordjyske.dk og omvendt vælter det ind med likes og støtte på Jensens Fiskehus' Facebook.

Hvad med dig? Synes du det er OK at bøf-Jensen hiver fiske-Jensen i retten?

På nordjyske.dk skriver Torben R, selvom det er er en trist dag, er der noget at glæde sig over:

- Kære jacob. Der er ikke noget at sige til, at du er trist til mode på sådan en dag.

- Se det positive i det.... Du har folkets opbakning, du får en reklame og en omtale som er ubetalelig og inde i dig selv ved du, at du har et produkt som er så langt over bøfhusets kvalitet.

- Der er alt mulig grund til at se positivt på det, sådan rent forretningsmæssigt, og ja..... gu`fanden er det træls at folk kan slippe godt fra at pisse sådan på folk, men sådan går det en gang imellem.

- Glæder mig til at besøge restauranten igen..... og jeg finder den, uanset navnet.

 

Er det fair at Jensens Fiskehus skal betale 200.000 til Jensens Bøfhus?

Se resultat

Er det fair at Jensens Fiskehus skal betale 200.000 til Jensens Bøfhus?

Din stemme er modtaget

Vis afstemning

Fejl

Der skete desværre en fejl, prøv igen senere.
Jensen vs Jensen

I 2013 afsagde Sø og Handels retten følgende dom:

Sæby Fiskehal ApS forbydes at anvende det logo, som er vist i bilag 23, til brug for restaurationsvirksomhed.

Sæby Fiskehal ApS frifindes for Danske Familierestauranter A/S og Jensen´s Bøfhus A/S  øvrige nedlagte påstande.

Jacob Jensen frifindes for de af Danske Familierestauranter A/S og Jensen´s Bøfhus A/S nedlagte påstande.

Danske Familierestauranter A/S og Jensen´s Bøfhus A/S skal in solidum inden 14 dage betale sagsomkostninger med i alt 40.000 kr. til Sæby Fiskehal ApS og Jacob Jensen.

 

I dag afsagde Højesteret følgende dom:

Jensen’s Bøfhus A/S har siden 1990 drevet en række restauranter under navnet Jensen’s Bøfhus, og har på nuværende tidspunkt ca. 48 restauranter i Danmark, Sverige, Norge og Tyskland. Danske Familierestauranter A/S er moderselskab og ejer rettighederne til navne og figurmærker.

Sæby Fiskehal ApS, der ejes af Jacob Jensen, begyndte i 2001 at drive virksomhed under navnet Jensens Fiskerestaurant. I 2005 åbnede Sæby Fiskehal en restaurant i Skagen, i 2011 en restaurant i Kerteminde og i 2012 en restaurant i Fåborg. I dag driver Sæby Fiskehal alene restaurant i Sæby.

I februar 2012 rettede Danske Familierestauranter henvendelse til Sæby Fiskehal og gjorde gældende, at Jensen’s/Jensen’s Bøfhus og Jensens Fiskerestaurant var forvekslelige, og at navnet Jensens Fiskerestaurant var en utilbørlig udnyttelse af Jensen’s Bøfhus’ særpræg og renomme.

Højesteret kom frem til, at ”Jensens” som kendetegn for restaurationsvirksomhed og salg af fødevareprodukter har fornødent særpræg til at kunne opnå beskyttelse efter varemærkeloven, og at ”Jensens” må anses for velkendt i Danmark. Sæby Fiskehals markedsføring ved brug af ”Jensens Fiskerestaurant” i samme branche indebar en utilbørlig udnyttelse af Jensen’s Bøfhus’ varemærkes særpræg og renomme.

Den omstændighed, at Sæby Fiskehal ejes af Jacob Jensen, kunne ikke føre til et andet resultat. Sæby Fiskehal skulle derfor betale et vederlag på 200.000 kr. for krænkelse af varemærkerettigheder og for brug af det logo, som blev forbudt ved Sø- og Handelsrettens dom. Jacob Jensen personligt blev frifundet.

 

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste i nationen!
Hent flere