nationen

Har dårlig samvittighed: Køber billige el-pærer i Kina - fragtfrit

El-pærer, USB-kabler og tape-ruller. Det er nogle af de dagligdags sm¨varer, du kan købe meget billigt i Kina - og få leveret gratis af PostNords bude. Er det umoralsk?

  • Mange undrer sig - og Steen P har ligefrem dårlig samvittighed - over de mange pakker, man kan modtage fragtfrit fra Kina. Men  Mette N er ikke i tvivl: Når man herhjemme sælger en el pære som er produceret i Kina til 48 kroner og man kan få samme pære hjem fra Kina til 15 kroner hvad vil du så vælge?  Læserfoto
Mange undrer sig - og Steen P har ligefrem dårlig samvittighed - over de mange pakker, man kan modtage fragtfrit fra Kina. Men Mette N er ikke i tvivl: Når man herhjemme sælger en el pære som er produceret i Kina til 48 kroner og man kan få samme pære hjem fra Kina til 15 kroner hvad vil du så vælge? Læserfoto

- Køber rigtigt meget fra Kina ...

- Ufatteligt at det kan lade sig gøre at købe noget til feks 1$ og så få det leveret i DK fragtfrit.

Kuverten ville koste mere i Danmark
Sådan skriver nationens! Vatron Deller i en af de cirka 600 kommentarer om de småpakker man kan få leveret fra Kina - uden porto.

Se også: Klart at PostNord mangler penge: Har fået 100 pakker fra Kina uden porto

- Vi købte en lille rulle tape - koster 5.06 kr   (5 kroner 6 ører) med porto

- Sendt fra Kina i boble-kuvert. Bragt ud med postmand der kom i varebil.

USB-kabel på 3 meter til 18 kr. Ja tak
- Man kan ikke engang købe kuverten i DK til 5.06 kr, skiver Niels H og Jens H har - ligesom 60 procent af de foreløbig 30234 læsere, der har deltaget i Kina-breve-debatten - også gjort en god forretning:

- Tja når jeg i Kina bestiller et usb-kabel til min telefon på 3 meter til omkring 18 kr med fri fragt, så er jeg ligeglad med om portoen er skjult i prisen

Dårlig samvittighed - men handler dog ikke i Tyskland
- Jeg bestiller så mange pakker fra Kina at jeg har helt dårlig samvittighed.

- Jeg har lige fået nogle super flotte pærer hjem, iPhone kabler i bedre kvalitet end i DK til en femtedel af prisen osv.

- Til gengæld køber jeg ikke toldfri varer syd for grænsen, skriver Steen P, mens Mette K er nået lidt videre med sine tanker:

Tænk på forureningen
- Det er lidt amoralsk at købe almindelige dagligvarer i Kina for at spare lidt håndører, f,eks, på elpærer.

- Tænk på al den CO2 forurening, det medfører at fragte varer fra Kina til Danmark, skriver Mette, og Helle G skriver på Ekstra Bladets Facebook, at det ikke kun er miljøet, der tager skade af de mange forsendelser:

- Fantastisk morsomt når alle hyler op om høje priser, gebyrer og vælger at powershoppe kineser kram for at undgå at betale porto, moms og gebyrer og så samtidig går i coma over postens priser og kalder det selvforskyldt at det går skidt.

PostNord skal servicere Maren i kæret
- Øh ja det får selvfølgelig konsekvenser og kan ses af prisniveauet.

- Hvordan havde I ellers forestillet jer at de skulle holde gang i den butik der er styret af politikernes forgodt befindende.

- De må ikke konkurrere på lige vilkår og de private råber op om konkurrenceforvridning og glemmer at de ikke er forpligtiget til at servicere Maren i kæret !

- Måske var det på tide at finde ud af om man ønsker et statsstyret omdelingssystem eller ej. Sådan skriver Helle G på Ekstra Bladets Facebook

Men hvad mener du? Er det umoralsk at handle billige varer i Kina? Og hvad køber du derude?

Har du handlet portofrit i Kina?

Se resultat

Har du handlet portofrit i Kina?

Din stemme er modtaget

Vis afstemning

Fejl

Der skete desværre en fejl, prøv igen senere.

PostNord: Kina slipper alt for billigt

kommunikationschef i PostNord, Morten O. Nielsen, forklarer, at det er en dyr opgave at dele Kina-brevene ud:

- Når man handler på nettet, kan man være heldig, at netbutikken tilbyder fri fragt til sine kunder. Men netbutikken betaler stadig for fragten hos sin distributør.

- Sender man fx post fra Kina til Danmark, betaler afsender for distribution hos det kinesiske postvæsen.

- Sender man post fra Danmark til Kina, betaler afsender til PostNord.

Kina er sluppet alt for billigt
- De forskellige landes postvæsner afregner med hinanden efter internationalt fastsatte takster, så omkostningerne ved at bringe ud dækkes.

- Kina er dog historisk set sluppet alt for billigt i den afregning, og derfor er det en særligt dyr opgave for PostNord at dele kinesisk post ud i Danmark.

- Det er en opgave, vi ikke har kunnet løbe fra, da det er en del af vores pligt som befordringspligtig virksomhed at sikre, at der kommer post ud til alle dele af landet - også international post.

Og fra 2018 bliver det dyrere for Kina
- Derfor er der i internationalt postregi igennem flere år arbejdet hårdt på at få ændret taksterne for afregningen med Kina.

- I efteråret faldt en ny aftale på plads, der betyder, at fra 2018 skal det kinesiske postvæsen betale en højere pris, der stemmer bedre overens med de faktiske omkostninger, siger Morten Nielsen fra PostNord.

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste i nationen!
Hent flere