Hjernen virker bedre: Patienter dropper lykkepiller og bruger cannabis

De havde ikke rørt cannabis i mindst 10 år - og derfor kan forskerne sige ret præcist, hvad effekten er.

  • - Det største problem ved tilladelse af medicinsk cannabis, tror jeg er, at salget af mange andre medikamenter vil rasle ned. Follow the money, skriver Peder P på videnskab.dk. Arkivfoto: AP
- Det største problem ved tilladelse af medicinsk cannabis, tror jeg er, at salget af mange andre medikamenter vil rasle ned. Follow the money, skriver Peder P på videnskab.dk. Arkivfoto: AP

- Patienterne føler, at de har det bedre, og de er bedre til at udføre funktioner i forreste del af hjernen, som er særlig påvirkelig ved udsættelse for cannabis.

Se også: Robert fortalte chefen om cannabis mod diskusprolaps - og blev fyret

Det her er virkelig forbedringer
Sådan siger den amerikanske hjerneforsker Staci Gruber fra Harvard Medical School, der på en konference i Boston har fremlagt de første spæde resultater fra et studie, der viser, at 11 nye brugere af medicinsk cannabis efter tre måneder er hurtigere i en række test af kognitive funktioner, ligesom patienterne har sænket deres forbrug af antidepressiv og smertestillende medicin kraftigt.

- Vi skal huske, at det er en lille sample, men det her er virkelig forbedringer, som viser, at stoffer i cannabis muligvis forbedrer kognitive evner, siger Staci ifølge videnskab.dk, der også kan fortælle at resultaterne flugter med en undersøgelse fra 2016, der viser at medicin-forbruget i de 21 amerikanske stater, der de seneste år har tilladt cannabis til medicinsk brug, er dalet markant.

Men hvad med dig? Ville du bruge medicinsk cannabis, hvis det var lovligt?

På Videnskab.dk glæder netdebattøren Mathies K, sig over resultaterne:

- Fantastisk at man endelig kan begynde at lave 'ordentlige' videnskabelige forsøg med cannabis effekt på hjernen, efter medicinsk cannabis er blevet lovligt rundt omkring i verdenen.

- Så kan vores politikere endelig lave regler og lovgivning for cannabis ud fra videnskab, i stedet for blot mambo jambo overtro ;)

Hvad vil du helst bruge mod smerter og depression?

Se resultat

Hvad vil du helst bruge mod smerter og depression?

Din stemme er modtaget

Vis afstemning

Fejl

Der skete desværre en fejl, prøv igen senere.

Havde ikke rørt cannabis i 10 år

Staci Gruber og kolleger ved Harvard har fulgt patienter i et år, før de begynder på medicinsk cannabis. Patienterne bruger nu cannabis mod bl.a. smerter, angst, PTSD, søvnproblemer, kræft og angst.

Ingen har rørt cannabis i mindst de foregående 10 år. Det gør forskerne ved Harvard Medical School i stand til at spore ret præcist, hvilken effekt medicinsk cannabis har på hjernen, patienternes livskvalitet, deres kognitive evner og søvn.

Planen er at følge deltagerne i op til to år, efter de er begyndt på medicinsk cannabis.

Kilde: Videnskab.dk

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste i nationen!
Hent flere
Kom EKSTRA i dybden