nationen 16 timer siden
Ingen varm mad til ældre jyder: Vacuum-mad er det bedste
nationen 21 timer siden
Nordmand undrer sig over SKAMs succes: Forstår danskere norsk?
nationen 15 timer siden
Offeret fik bøde på 7500: Tyven har stadig ikke været i retten
nationen 19 timer siden
Handler om statens autoritet: Lover totalt burkini-forbud
nationen 22 timer siden
Nedværdigende at blive kaldt 'billig luder' når man er en seksuelt aktiv pige
nationen 25. aug. 2016
Sure cyklister vinder over rige husejere: Borgmester(EL) er glad
nationen 25. aug. 2016
Politi til smadret kassedame: Opsøg selv tyven, vi har ikke tid
nationen 24. aug. 2016
Bor i huse til 15 mio: Chikanerer cyklister med brosten
nationen 24. aug. 2016
Ronni rasende over nyt DONG-gebyr: 50 kr for at spare strøm
nationen 23. aug. 2016
Wozniacki prøvede hyldest-altan: Øv, at andre OL-helte ikke må
nationen 23. aug. 2016
Blowjob-video nåede 702 likes: Facebook gjorde ikk' noget
nationen 22. aug. 2016
11-årig pige savner 25.000 kr: Efterlyser vidner
nationen 22. aug. 2016
Så forkert: Guldmundur får ingen medalje
nationen 19. aug. 2016
Hjælp mig: Snydt for 9500 af taxachauffør og hæveautomat på ferie
nationen 19. aug. 2016
Borgmester om førtidspensionists 'klynk': Han køber negerdamer
nationen 19. aug. 2016
Lykkelig kontanthjælpsmodtager: Tak til jer der arbejder og gør det muligt
nationen 19. aug. 2016
Hævn-reklame i Tyrkisk lufthavn: Pas på voldtægter i Sverige
nationen 18. aug. 2016
17-årig hviskede forsigtigt nej: Ved ikke om hun blev voldtaget
nationen 18. aug. 2016
De rige slipper for kø: Kontanthjælpsbørn må vente 45 minutter
nationen 18. aug. 2016
Hyggeracisme: De andre vaskede hænder, jeg sku' vaske hovedet
nationen

Hunde spærret inde i bur i 2 år: Beder Eva Kjer om hjælp

På to døgn har 3000 danskere skrevet under på at 2 hunde Frigg og Marley skal løslades. De vil have politikerne - og den ansvarlige minister på banen

1/3
Næste »

- Lige nu har vi en principiel sag, som omhandler hundelovens §1b ulovlig race, samt omvendt bevisbyrde og som var berammet i Østre Landsret d. 2 marts 2016.

- Sagen er nu omberammet til d. 28. juni 2016 kl. 9:30.

Dyrevelfærden?
- De 2 hunde, Frigg og Marley, som sagen omhandler, har siddet interneret i 19 måneder, og vil inden sagen er afsluttet i landsretten have siddet i 2 år.

- Ikke alene er det under alt kritik i forhold til dyrevelfærden, men det er også helt urimeligt, at lade 2 ulykkelige hundeejere sidde på pinebænken i så lang tid.

Sådan indleder Charlotte fra Foreningen FairDog et åbent brev til Miljø- og Fødevareministeren, og dyrevelfærdsordførerne, om de to hunde, der blev konfiskeret af tilbage i 2014 af politiet fordi en anonym person mente, at de har en forkert race.

 

Retssystemet er ikke gearet til levende væsner
Charlotte - og cirka 3000 andre - har i løbet at blot et døgn skrevet under på, at Frigg og Marley skal løslades NU, og Charlotte mener, at det var helt malplaceret af ministeren i går meldte ud at hun vil gøre noget for dyrevelfærden ved at fordoble straffen for dyremishandling, når hun samtidig har et system, der spærrer hunde inde i årevis. Brevet til ministeren fortsætter derfor således:

Se de mange underskrifter her.

- Vores retssystem er på ingen måder gearet til den slags sager, som omhandler levende væsner og der er stor risiko for, at hundene tager varig skade, og ikke ville kunne fungerer i samfundet, når de kommer hjem igen, hvilket vi naturligvis forventer at de kommer.

De to hunde Frigg og Marley skal være i bur i to år. Det synes 2000 danskere er for galt, og beder nu ministeren for dyrevelfærd, Eva Kjer, om at gribe ind. (Foto: Finn Frandsen og FairDog) De to hunde Frigg og Marley skal være i bur i to år. Det synes 2000 danskere er for galt, og beder nu ministeren for dyrevelfærd, Eva Kjer, om at gribe ind. (Foto: Finn Frandsen og FairDog)  

Hvordan har hunde det med at være i bur i to år?
- Men hvad er det for hunde, som ejerne får hjem igen?

- Dansk Dyrlægeforening, har også tidligere forsøgt at gøre opmærksom på problemerne i en pressemeddelelse udsendt d. 29.01.2015 hvor de b.la. skrev:

'I forbindelse med revisionen af Hundeloven er det blevet muligt at få en sagkyndig vurdering af hunde, der af adfærdsmæssige årsager ellers skal aflives. I mellemtiden er hunden i politiets varetægt, men der mangler klare retningslinjer for, hvor længe hunden på den måde kan sidde indespærret.

Det er et stort dyrevelfærdsmæssigt problem, at hunde risikerer at sidde indespærret i længere tid, mens de venter på afgørelse om, hvorvidt de er farlige eller ej.

Alene den langvarige indespærring i fremmede omgivelser kan give hunden adfærdsmæssige problemer', forklarede formanden for Den Danske Dyrlægeforenings Sektion vedrørende Hund, Kat og Smådyr, dyrlæge Karina Ryborg.

Ministeriet må gøre noget
- Det er muligt, at ministeriet flere gange har skrevet, at internaterne skal leve op til gældende love og regler, men faktum er at de er forældet, og at politiet mener at 15 min. menneskelig kontakt om dagen er godt nok.

- Det er også muligt, at ministeriet mener, at det er helt op til hundeejerne om de vil lade deres hunde gennemgå en sådan sag. Men når man som borger føler sig krænket, eller sigtet for noget som de ikke er enig i og deres kæreste eje og 'familiemedlem', rives fra dem, så er det helt naturligt at borgerne søger retfærdighed via retssystemet i håb om en fair behandling, og retfærdig rettergang.

Nedsæt et nyt hundeudvalg
- Men under processen, gennemgår de en følelsesmæssig rutchetur, og retssikkerheden er stort set ikke eksisterende og de opdager, at vores retssystem desværre ikke er gearet til disse sager, alt imens deres hunde sygner hen i en lille boks, på et internat.

- Vi er klar over, at det ikke er så længe siden at loven blev revideret, men vi er også godt klar over at en masse information manglede under revideringen, og at man ikke tog med, hvordan loven rent faktisk fungerer, eller ikke fungerer i praksis. Man hørte desværre ikke de parter, der har med loven at gøre til dagligt, og dermed erfaring med hvad der virker og hvad der ikke virker.

Og så håber vi at Frigg og Marley kan komme hjem
- Vi håber at politikerne, vil være villige til at se på loven igen og nedsætte et nyt hundevalg, med parter der ved noget om loven og hunde, så vi kan få en lov der har fokus det helt rigtige sted, som fungerer og som nedbringer antallet af bid og problemhunde/ejere.

- Det er også vores håb, at de 2 hunde Frigg og Marley kan komme hjem NU, da de ikke længere er bevismateriale, ej heller har de nogensinde gjort noget og ejerne har udvist stor tålmodighed og samarbejdsvillighed overfor alle i deres sag.

- Det er helt urimeligt, at lade de stakkels hunde sidde længere i en lille kold boks og lade ejerne sidde på pinebænken så længe, slutter brevet, som er sendt i dag kl. 10.23 til ministeren og de øvrige politikere, der er optaget af dyrevelfærd.

Men hvad mener du? Er det synd for hunde, at de bliver spærret inde i måneds og årevis?

Hvad tænker du om at myndighederne internerer hunde i årevis?

Se resultat

Hvad tænker du om at myndighederne internerer hunde i årevis?

Din stemme er modtaget

Vis afstemning

Fejl

Der skete desværre en fejl, prøv igen senere.
Det siger Den Danske Dyrlægeforening om hundeinternering

Følgende kriterier bør være opfyldt:

1. Optimalt tidsperspektiv for pensionsanbringelse: Der bør ikke gå mere end 1-2 uger fra hunden er blevet pensionsanbragt, til den bliver vurderet af en hundesagkyndig.

Det kan dog også være et problem, at hunden sidder længe efter, at den er blevet vurderet. Det gælder især sager, som bliver anket.

2. Tilstrækkeligt næringsrigt foder, frisk vand, lys, frisk luft, daglig motion, daglig mental stimulering, et tørt isoleret leje og mulighed for social kontakt med mennesker flere gange daglig. Det bør være personer med grundig adfærdsmæssig kendskab, der håndterer hundene og varetager deres behov.

Dette er for at sikre, at der tages hensyn til at minimere faktorer, der medfører stress, angst eller aggression hos den enkelte hund. For nogle hunde vil det være af afgørende betydning, at den har egen kurv og legetøj med hjemmefra. Dette kan gøre den mere tryg og nedsætte dens angst og stress.

Kilde:ddd.dk

Seneste Ekstra Bladet job

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Linette K. Jespersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen