Gå til artikel om 1 sek Gå til artikel
Gå til artikel
nationen 30. sep. 2016
Derfor ligger bus-John, 58 år, vågen om natten og beder til Tulle
nationen 23 timer siden
Ramt af kontanthjælpsloft, mister 2300 kr: Sanne vil sove hos politiker
nationen 30. sep. 2016
Besat af 'Mindst holdbar': Smider mælk ud - den udløber i dag
nationen 30. sep. 2016
Gustav blev kaldt uopdragen af sin lærer: Nu svarer han igen
nationen 29. sep. 2016
Supermarkedssnob: Hader folk der tager de bagerste varer
nationen 29. sep. 2016
Østrigsk avislæser om dansk asylspray: Hvor kan jeg købe den?
nationen 28. sep. 2016
Gymnasielærer får nok: Nægter at starte time før udtrådt agurk er samlet op
nationen 28. sep. 2016
Ligestilling: Sverige indfører værnepligt for kvinder
nationen 28. sep. 2016
Hidsig debat: Svensk by stemmer om tørklædeforbud for børn
nationen 27. sep. 2016
Kaldte lærling for 'pikfjæs', lynede op og sagde: Ned på knæ
nationen 27. sep. 2016
I chok over manglende hjælp: Hund faldt ned fra 4. sal og døde
nationen 27. sep. 2016
Stål-Olsen: Når jeg er 69 vil jeg gerne ku' smøre en rugbrødsmad
nationen 27. sep. 2016
Den 'korrekte' måling siger Clinton vandt: Internettet siger Trump
nationen 23. sep. 2016
Slagter meldt for trusler: Ville proppe graffitimaler op i egen tarm
nationen 23. sep. 2016
Glædede os til ferie i lejet sommerhus: Så opdagede vi dyrehårene
nationen 23. sep. 2016
Minder om en ung Pia Kjærsgaard
nationen 22. sep. 2016
Du må beholde dem: Diamant-jagt bliver lovligt på Grønland
nationen 22. sep. 2016
Har Nye Borgerlige ret? Er udlændinge Danmarks største problem?
nationen 22. sep. 2016
Du har set den vilde bygning 100 gange: Nu hyrer de 50 specialister
nationen 22. sep. 2016
Ku' godt: Dannebrogs-burka syet i Bælum provokerer
nationen

Jeg er syg og så er det ikke rimeligt at sætte mig på kontanthjælp

Helene A har knoklet som pædagog i mange år men nu har hun været på sygedagpenge i 2 år, og skal klare sig for 5-6000 kr mindre pr måned. Det synes hun er helt forkert, for hun er stadig syg, og hun vil gerne starte et oprør mod dagpenge-reglerne

- Jeg kan ikke mere ..

- Jeg har samlet kræfter for at få disse ord skrevet og sendt ud i Danmark, for at se, om der er nogen som har kræfter til at være med til, at vi som nation står sammen og siger STOP....

- Lave et opråb - en politisk omvæltning...en fælles strejke!

Fra 16000 til 10.800
Sådan skriver Helene A om den håbløse situation hun er havnet i. For Helenes ret til sygedagpenge udløber nemlig nu, og da hun stadig er syg af den stress, depression og belastningsreaktion, der ramte hende på hendes seneste arbejdsplads, kan hun slet ikke over skue et liv på kontanthjælps-sats.

Helene har fået godt 16.000 før skat i de seneste to år, og skal nu indrette sit liv på kun at få 10.800 før skat. Helenes brev – som hun håber du vil læse og dele – fortsætter derfor således: 

Svært at udlevere sig selv som svag
- Det er meget svært for mig at skrive disse ord - for herved udleverer jeg en tilstand af mig som svag - for svag, det er netop hvad jeg er. Jeg er en af de svage i samfundet, når dette ord bliver brugt i de politiske sammenhænge og i den generelle debat.

- Jeg har været sygemeldt i 2 år, og kan ikke mere få sygedagpenge, men overgår nu til en ny ydelse - en ydelse som udgør det samme som en kontanthjælp.

-  I de 2 år, som jeg har været sygemeldt har været som at være 2 år i helvede. Jeg har været helt derude, hvor man som menneske ikke kan varetage livet mere.

Fik det værre og værre og værre
- I den tid som jeg har været sygemeldt, har jeg igennem halvandet år blevet fejlbehandlet - det vil dermed sige, at jeg igennem halvandet år fik det værre og værre og værre, selvom jeg havde fagfolk omkring mig der ikke hørte mit opråb om at behandlingen ingen effekt havde...

- Jeg skal først nu til at starte på den rette behandling - 2 år efter at jeg blev syg!....jeg har fået besked om, at jeg skal regne med at jeg har endnu 1 år tilbage af at være afhængig af hjælp fra det offentlige pga jeg er syg.....

Nu hænger mit liv ikke sammen mere
- Mindst 1 år hvor jeg skal leve af det beløb som svarer til kontanthjælp. Jeg kan ikke. Jeg kan ikke få mit liv til at hænge sammen mere.

- Jeg købte mit eget hus for 7 år siden, hvor jeg var rask og mit liv kørte på skinner - og nu står jeg i en situation, hvor jeg som menneske er blevet så afhængig af det samfund, som jeg altid har gjort alt for at bidrage til.

Men kontanthjælp er ikke fair
- Jeg står i en situation, hvor jeg som borger har brug for støtte - jeg mener ikke, at man skal blive millionær af at være sygemeldt - men at komme ned på et økonomisk niveau som svarer til kontanthjælp, det kan simpelthen ikke hænge sammen.

- Det er ikke fair. Jeg oplever, at det er dybt krænkende og umenneskeligt - jeg har ikke ressourcerne til også at kæmpe med de økonomiske bekymringer omkring hvordan jeg får huslejen, fagforeningen, vand, varme og mad betalt - og ikke mindst min medicin....

Så nu skal jeg også slås med økonomiske bekymringer
- Situationen er dermed at jeg oveni min sygdom nu også skal til at have store økonomiske bekymringer - og jeg ved ikke om jeg kan overskue begge dele - jeg ved det ikke.

- Jeg ved bare, at jeg kan ikke mere - jeg kan ikke klare mere modgang - jeg kan ikke klare flere bekymringer. Jeg ved ikke om jeg kan klare dette her mere.

Alle kan jo blive syge

- Det jeg måske prøver at fortælle verden derude er, at vi oplever alle udfordringer og smerte igennem livet, og at den smerte som jeg har været budt de sidste 2 år, har været ulidelig hård.

- Det kan ramme ALLE at blive syg og få brug for at blive sygemeldt i en periode af deres liv - TÆNK på at denne regel ift at være syg og kun kan modtage et beløb som svarer til kontanthjælp efter en periode med sygedagpenge rammer alle borgere - dig selv, din kone/mand, mødre, fædre, konsulenter, bagere, elektrikere, ingeniører, pædagoger, lærer, læger, sygeplejersker - ja, alle samfundslag.

Håber virkelig folk vil sige fra
- Jeg håber, at l alle vil rejse Jer derude og sige fra - virkelig sige fra - og være med til at lave en politisk omvæltning.

- Jeg kan ikke selv mere - og en ændring vil nok ikke kunne nå at hjælpe mig - men jeg tænker på alle Jer andre, som vil kunne blive ramt på samme måde som mig.

-  .....men hvem er jeg? Jeg er syg......men sådan startede 'eventyret' ikke...

Har altid lagt vægt på at yde
- Jeg har altid været en glad, humoristisk og velfungerende pige med et stor gåpåmod til livet - en sund pige.

- Det har altid betydet meget for mig, at jeg har ydet til samfundet, og derfor var det også en naturlighed for mig, at jeg arbejdede ved siden af jeg tog min uddannelse som socialpædagog.

Men nu har jeg diagnosen belastningsreaktion
- Jeg har arbejdet i mange år som pædagog, og var så uheldig at komme på en MEGET dårlig arbejdsplads, hvorigennem jeg fik stress og endvidere en stressudløst svær depression og til sidst diagnosen belastningsreaktion.

- Jeg ønsker af hele mit hjerte at denne lov vil blive menneskeliggjort, og at vi som nation vil STÅ SAMMEN - NU - og sige stop til sådan en lov, slutter Helene, men hvad synes du?

Er det rimeligt, at man kun kan få sygedagpenge i 2 år? Og at statens hjælp til syge mennesker derefter består af en ydelse på kontanthjælp-sats?

Hvor længe synes du man skal have ret til sygedagpenge?

Se resultat

Hvor længe synes du man skal have ret til sygedagpenge?

Din stemme er modtaget

Vis afstemning

Fejl

Der skete desværre en fejl, prøv igen senere.

Seneste Ekstra Bladet job

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Benjamin Krogh
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen