nationen

Kvinderne har fortjent 7,7 mio: DBU vil give dem 2,5 mio

De kan ikke blive enige - DBU og kvinderne på det danske landshold. Men hvad mener du er en fair betaling for at stå til rådighed for landsholdet?

  • På nationen! skriver P.Lar, at DBUs tilbud til kvinderne er for usselt: Hvis man kun vil betale peanuts, så får man aber, skriver P.Lar. Foto: Coloubox
På nationen! skriver P.Lar, at DBUs tilbud til kvinderne er for usselt: Hvis man kun vil betale peanuts, så får man aber, skriver P.Lar. Foto: Coloubox
1/2
Næste »

- Det er ikke et ublu krav kvinderne forlanger, sammenlignet med herrerne.

- Giv dem nu det de forlanger. De har om nogen fortjent det.

Se også: Skandaløs landsholdsaflysning: Hvad fanden har I gang i

I skal ikke være til grin
Sådan skriver Henrik l i en af de ret så DBU-kritiske kommentarer, der lige nu tikker ind på DBUs Kvindefodbold Facebook. For Henrik er ikke den eneste, der synes, at den konflikt om især de økonomiske forhold, der er opstået mellem DBU og kvinderne på landsholdet, er flov - for DBU.

- I skal da mindst have de samme vilkår som herrene.

- Så jeg håber det lykkes for jer. ⚽, skriver Sunil H.

- Godt gået piger. I skal ikke være til grin efter jeres flotte medalje, skriver Jette H,og på nationen! skriver Co2 denne kommentar:

Se også: Spillerne raser mod komplet uforståelig DBU-handling

2,5 mio eller 7,7 mio?
- Man må håbe det på et tidspunkt måske dæmrer for en gammel soldat og officer, som Claus Bretton-Meyer, at man ikke kan vinde en krig uden soldater.....

Sagen handler om to stridspunkter, nemlig om DBU er arbejdsgiver for landsholdsspillerne, og hvor meget de såkaldte stipendier til spillerne skal stige med.

Her ønsker Spillerforeningen ifølge BT’s oplysninger en forhøjelse fra de nuværende 1,75 mio. kroner til hele spillertruppen til 7,74 mio. kroner – eller en stigning på 342 procent. DBU ønsker kun at hæve puljen til 2,55 mio. – eller en stigning på 48 procent.

Hvem holder du med? DBU eller kvinderne?

 

Hvem holder du med?

Se resultat

Hvem holder du med?

Din stemme er modtaget

Vis afstemning

Fejl

Der skete desværre en fejl, prøv igen senere.

DBU aflyser kamp

DBU og Spillerforeningen har forhandlet i seks måneder om nye aftaler for både kvindelandsholdet og U21-herrelandsholdet, DBU har i flere omgange tilbudt en fortsættelse af de eksisterende vilkår samt forhøjelse af kvindelandsholdets kamphonorar, bonus og andel af billetindtægter og samtidig imødekommet spillernes ønske om højere stipendiater. I søndagens forhandlinger kom DBU spillerne i møde og tilbød en forhøjelse på 46%, mens Spillerforeningen fastholdt et krav om en stigning på 342% og at spillerne skal ansættes i DBU – og de ikke ville rykke sig. 

Spillerne udeblev fra landsholdslejren mandag, og mandag aften gentog Spillerforeningen, at spillerne kun ville møde op til træning og kamp, hvis de havde en ny aftale først og uden at fravige de ultimative krav fra søndag aften. Derfor er det nu ikke muligt at gennemføre kampen på en ansvarlig måde overfor de hollandske modstandere og de mange forskellige samarbejdspartnere, forklarer Kim Hallberg: 

Kilde: DBU

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste i nationen!
Hent flere
Kom EKSTRA i dybden
Hent flere