nationen 22. jul. 2016
Utryg borger: De vantro er i undertal og burde skyde fra sig
nationen 22. jul. 2016
Nike's 'plus size' model er ikke tyk nok
nationen 21. jul. 2016
Cirkus Dannebrog til politiker: Stik snablen ind
nationen 21. jul. 2016
Trist københavner: Gadetiggere har ændret byen
nationen 20. jul. 2016
Segway-ulykke i Lalandia: - Der lå sten på banen
nationen 20. jul. 2016
Rasende pendler: DSB forhindrer min kærestes uddannelse
nationen 19. jul. 2016
Enlig mor havde sparet 30.000 ved at blive på sofaen
nationen 14. jul. 2016
McDårlig Service: - Spis nu bare de løg
nationen 14. jul. 2016
Mads må ikke få ny hofte: Jeg bor med junkier
nationen 13. jul. 2016
Over 23.000 læsere kan godt forstå, at Pølse-Jane er sur
nationen 13. jul. 2016
Emil vil skide på, at hunden 'ikke gør noget', når den kommer rendende
nationen 13. jul. 2016
Rasende pølsemutter: Cykelløb uddelte gratis VIP-pølser
nationen 12. jul. 2016
Måling: Muslimer giver syv gange flere problemer end jøder
nationen 12. jul. 2016
Danske Nana om død tyrefægter: Hvem kan klandre tyren?
nationen 12. jul. 2016
Besat: Stak af fra kæreste og madlavning for at jagte Pokémon
nationen 12. jul. 2016
Fortalte om sin depression og blev kaldt medieluder og møgso
nationen 12. jul. 2016
Lagde gave i forrude af bil og fik bøde: - Jeg kunne ikke klage
nationen 11. jul. 2016
Dumme SKAT: Må ikke betale for tidligt og heller ikke for sent
nationen 11. jul. 2016
Uber-kunder skal have bøder: Hash-kunder bliver også straffet
nationen 11. jul. 2016
Første offer for ny burka-lov: Risikerer bøde på 70.000 kr
nationen

Nødråb: Søn på 4 år vil ikke ha' stor drengs tissemand i munden

Hvad gør man hvis ens barn fortæller, at han ikke kan lide at tage et andet børnehavebarns tissemand i munden? Lotte (navnet ændret) sagde det til de voksne, men det skete der ikke rigtig noget ved

1/2
Næste »

- I adskillige måneder har jeg været i dialog med børnehaven omkring de 'numselege' som min søn fortæller foregår jævnligt.

- Jeg bliver holdt hen med at det er ganske naturligt og jeg må ikke gå og snakke med min søn omkring det.

Min søn vil ikke ha' stor drengs tissemand i  munden
- Men d. 12/1 om morgenen fortæller min dreng på 4 år så, at han ikke kan lide at have den store drengs (kaldet X) tissemand i munden.

- Han fortæller, at det skal han og han skal også røre inde i hans numse.

- Han viser mig på fingeren, hvordan han skal sutte på X´s tissemand.

Og han må ikke sige det til de voksne
- Hvis ikke han gør det bliver han skåret i stykker og smidt ude i legehuset og han må ikke sige det til voksne i børnehaven eller os.

Sådan skriver Lotte (navnet er ændret, men hendes rigtige navn er nationen! bekendt) i en dramatisk mail om numselege, tissemandslige, trusler og straffe, blandt børnene i den børnehave, hendes barn går i.

Lotte - som ikke er alene, nationen! har talt med flere andre fra forældregruppen, som bekræfter, at deres børn heller ikke er glade for tissemands- og numselegene - skriver fordi hun ikke føler, at de voksne - herunder pædagogerne, ledelsen i børnehaven og kommunen - tager problemet alvorligt.

Medhjælperen lover at gå videre med sagen
Hun vil derfor gerne høre, hvad andre forældre i samme situation har gjort. Hendes brev - som du er meget velkommen til at at kommentere, hvis du har gode råd - fortsætter derfor således:

- Jeg tager herefter øjeblikkelig fat i en pædagogmedhjælper i børnehaven og her fortæller både min dreng og jeg selv, om det han havde sagt. Hun lover at gå videre med sagen.

- Herefter fortæller jeg en anden mor, der har 2 drenge på 3 + 4 år i samme børnehave, hvad min dreng siger, og hun spørger sine drenge, hvad der er med de lege.

Der er sutte, numse og blelege
- Den lille af dem klapper i som en østers mens den store fortæller, at der er 3 former for lege 1) bleleg, hvor de skal give hinanden ble på, 2) numseleg hvor man viser sin numse men nogle gange skal man have en anden drengs finger op bagi og sidst 3) tissemandsleg.

- Den store kan detaljeret forklare, hvordan de er blevet lært op til at holde på tissemanden og hvordan man skal ae den og slikke på den, mens man skal putte finger i numsen også.

- Det er altid X som bestemmer, hvem der skal sutte på hvems tissemand mm.

- Vores drenge nævner navnene på en masse andre drenge og hurtigt er vi oppe på 10 stk.

Ledelsen siger at det er helt naturligt
- Lederen - som nu pludselig er stoppet - prøver at bagatellisere det, og siger, at det er helt naturligt at børn finder på de ting når de alene.

- Man lover dog at give de andre drenges forældre besked på, hvad der sker og lover at oplyse resten af forældrene i børnehaven.

- Der kommer så en seddel ud hvor der står lidt omkring doktorlege, men intet om hvad der er sket.

- Det synes vi ikke er nok, og for en måned siden bliver så holdt et møde med den daglige leder, områdelederen og en pædagogisk konsulent.

De laver regler om døre, tøj - og flere pædagogtimer
- De har lavet en 'handleplan', hvor de har indsat ekstra personale i ydertimerne, en regel om, at børnene ikke må rende uden tøj, og at dørene ikke må være lukket. De ville også arrangere et foredrag i april om børn og seksualitet.

- I den kommende uge - efter mødet om handleplanen - sker der flere overgreb.

- Der er episoder med min dreng, som igen har en tissemand i munden. Og en episode hvor en dreng på 3 år siger nej til at lege tissemandsleg.

Det fortsætter - barn bliver tisset på som straf
- Derefter bliver han slæbt ind på et toilet, og tisset på, mens 2 drenge står vagt udenfor.

- Nyt møde - denne gang med daglig leder, områdeleder, psykolog og en sektionsleder fra kommunen - hvor de gentager, at der ikke vil blive holdt et forældremøde.

- 2 timer efter mødet går jeg ned for at hente min søn og finder ham og en anden dreng sammen på et toilet bag lukkede døre med en bleleg kørende, alt imens der sidder 3 personaler i rummet ved siden af og resten af børnene er på legepkadsen.

- Jeg har i sidste uge haft kontakt til en masse forældre, der også kan fortælle om deres børns udtalelser og deres adfærd, som har ændret sig.

Vi render panden mod en mur
- Børn, der går tilbage i udvikling (bliver urenlige efter de har været renlige), børn der ikke vil på toilettet, børn der ikke vil i børnehave.

- Vi har foreslået, at X bliver hjulpet med en pædagog KUN til ham, men der bliver meldt tilbage, at det er der ikke resurser til og at det er ikke godt for ham at blive mandsopdækket, og at der i børnehaven skal være plads til at børnene kan være alene sammen og selv løse deres 'hverdagskonflikter.

- Vi render hele tiden panden mod en mur og stadig oplever vi overgreb på vores børn, som der ikke bliver taget hånd om.

- Efterhånden  kan vi nu tælle til 13 drenge og 2 piger, der er involveret i overgrebene i mere eller mindre omfang, skriver Lotte på vegne af forældrene.

Vi gør noget: Mere personale og ny leder
Kommunen bekræfter overfor nationen!, at børnenes historier om numselegene har sat sindene i kog, men den ansvarlige chef, afviser at man ikke har reageret:

- Jeg har håndplukket en ny leder, som starter på næste mandag. Det hastede, og vi havde ikke tid til den sædvanlige ansættelsesprocedure, men der er tale om en meget erfaren person.

- I morgen er der forældremøde, hvor vi tager sagen op. Der deltager jer selv og den nye leder også og vil svare på alle spørgsmål.

- Der er også bevilget ekstra timer, og med 30 procent bedre normering tror jeg godt jeg kan love, at det er den institution i kommunen, hvor risikoen overgreb er mindst, siger chefen til nationen! i dag.

Men har du et godt råd til forældre, der er bekymrede for om kommunen er opmærksomme nok på numse- og tissemandslege?
 

Seneste Ekstra Bladet job

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Michael Bo Mortensen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen