nationen 24. maj 2016
Derfor skal du takke Daham med de tre koner og 20 børn
nationen 24. maj 2016
15-årig pige beder om rigtig seksualundervisning
nationen 24. maj 2016
Dansk kvinde snydt: Chattede i timevis med prins Harry
nationen 23. maj 2016
MF'er får skattefrit tilskud til husførelse: Lejer ud på AirBnb
nationen 20. maj 2016
Stephanie fra Herlev udvist: En elev-uddannelse er ikke fin nok
nationen 20. maj 2016
Nana er hidsig: Restaurant kræver 40 kr for en stol til baby
nationen 19. maj 2016
Får 134 i timen: Ninna ville få flere penge hvis hun sad derhjemme
nationen 19. maj 2016
Niqab-demo søndag: Piger må deltage - hvis de har ledsager med
nationen 19. maj 2016
Efter neger-debat: Ikke OK at kalde lyse mennesker 'kartofler'
nationen 18. maj 2016
Forældre havde sagt farvel: Så bevægede 10-årige Victoria armen
nationen 18. maj 2016
Filmede piges underliv på trappen: Her gælder loven nemlig ikke
nationen 18. maj 2016
15-årig bliver bedt om slukke mobilen: Se hans kloge svar
nationen 18. maj 2016
Urimeligt at Levakovic må blive og Wang skal smides ud
nationen 17. maj 2016
Sosu'en tog 93-årig med på bar: Gad ikke luge plejehjems-haven
nationen 17. maj 2016
Fanø raser: Flittig sushi-kineser står til udvisning
nationen 17. maj 2016
Hjælp mig: Jeg lugter af død mand (min underbo)
nationen 17. maj 2016
Brysterne må ikke berøres: 88.000 asylansøgere får en pjece
nationen 10. maj 2016
Slut med pølsehorn: Børnehaver serverer kun vegetar
nationen 10. maj 2016
'Stein Bagger er ren'
nationen 10. maj 2016
Niqab-piger slået og spyttet på: Nu går niqab-tilhængere på gaden
nationen

Ond stemning: Kommunen tager skeløjet mor og ordblind fars baby

I går var der demonstration i Ishøj mod tvangsadoptionen af et nyfødt barn. Forældrene ved ikke, hvad de skal gøre, og Lisbeth Zornig - som også deltog i demonstrationen - forstår slet ikke kommunens opførsel

Se video og billeder fra demonstrationen her
1/4
Næste »

- Tvangsadoption er voldsomt indgribende. Sommetider er det nødvendigt. Men det er allersidste værktøj i værktøjskassen.

- Kommunernes Landsforening anbefaler indsatstrappen, hvor første skridt er netværksanbringelse.

Zornig forstår ikke kommunen
- Ishøj kommune har ikke villet undersøge den mulighed før man griber til en indsats, der ændrer skæbnen for både barn og forældre.

- Det forstår jeg ikke.

 

Sådan skriver Lisbeth Zornig på sin Facebook om den demonstration for en 19 dage gammel pige, hun deltog i i går. Og Lisbeth er ikke den eneste, der synes at sagen er meget mystisk. På skrivunder.net har snart 3000 protesteret mod tvangsadoptionen, og der dukkede mere end 1000 op til demoen i går.

Nu skal I hjælpe os
- Nu har vi brug for Ekstra Bladets hjælp.

- Ishøj Kommune prøver at tvangsadoptere et barn fra ders forældre. Bare fordi far er førtidspensionist Og moren er skeløjet.

Netværket og familien kan passe på babyen
- Det syns jeg er plat, skriver Burhan Özturk, der er den 31 årige fars bedste ven, til nationen!. Og på skrivunder.net skriver hele familien Özturk, at de er parat til at samarbejde med Ishøj kommune, således at babyen kan komme hjem til én af ansøgerne fra netværket.

 

- Familien ôztürk (begge forældre er tyrkiske statsboregere) vil gå så langt, at de vil forlade Danmark således de får deres baby. Må retfærdigheden ske fyldest, skriver familien.

Men hvad mener du?

Skal kommunen tvangsfjerne et barn før det er undersøgt om netværket kan tage sig af barnet?

nationen! har forsøgt at få fat på Ishøj Kommune for en kommentar til sagen. De ønsker ikke at udtale sig om sagen.

 

 

Er det OK at kommunen tvangsadopterer et barn, før det er undersøgt om netværket kan tage sig af barnet?

Se resultat

Er det OK at kommunen tvangsadopterer et barn, før det er undersøgt om netværket kan tage sig af barnet?

Din stemme er modtaget

Vis afstemning

Fejl

Der skete desværre en fejl, prøv igen senere.
Advokatens bemærkninger af 25. februar 2016

I den konkrete sag er en lille dansk-tyrkisk dreng straks efter fødslen i denne måned fjernet fra sine forældre og givet videre til en plejemor, som forældrene end ikke ved, hvem er.

Moren er født og opvokset i Tyrkiet og familiesammenført til Danmark for cirka 3 år siden. Hun har hovedsageligt 5 års skolegang og gået på frisørskolen.

I Tyrkiet var hun velfungerende og ikke på nogen måde lægeligt diagnosticeret for at have en psykisk lidelse.

Faren er født og opvokset i Danmark, er ordblind og har haft vanskeligheder i skolen, hvorfor han på den baggrund som 18 årig fik tilkendt førtidspension. Imidlertid har han gennem meget lang tid klaret sig selv med støtte og hjælp fra den nærmeste familie.

Barnet, der er født efter fertilitetsbehandling, har under graviditeten været mistænkt for at have hjertefejl, hvorfor den førstegangsfødende mor har været meget nervøs, ked af det og fåmælt, når hun siden sommeren 2015 har været i dialog med jordemoderen og hospitalet.

En dialog som foregik ved, at det var familien, der tolkede for hende. Morens måde at agere på og 'tolkningen' er imidlertid blev fortolket derhen, at der er noget galt med moren og kommunen blev underrettet.

Med farens historik omkring førtidspension som 18 årig, og uanset hvordan han har det i dag – cirka 13 år senere – har kommunen meget hurtigt besluttet at igangsætte en børnefaglig undersøgelse af forældrene og endnu hurtigere – uden lægelig dokumentation – kommet til den konklusion, at moren og faren begge er retarderede, og at særligt moren har svært ved øjenkontant, og at det er svært at ”mærke” hende følelsesmæssigt, hvorfor det kommende barn skal fjernes fra dem.

Det allerede inden en forældreevne undersøgelse forelå eller forældrene har fået lov til at vise, at de kan passe barnet selv – enten selv eller med familiens hjælp og støtte.

Familien, der er meget stor og ressourcefuld, har helt fra starten meldt ud, at den står 100 procent til rådighed med hjælp og støtte til forældreparret.

En forældreevne undersøgelse – som hovedsageligt består af nogle intelligens- og personligheds test samt samtaler med en psykolog – bliver så lavet inden fødslen på bestilling fra kommunen og med udgangspunkt i kommunens undersøgelse og konklusion.

Og den konkluderer – som kommunen har lagt op til– at forældrene ikke har forældreevne og barnet skal anbringes, når det bliver født.

Det skal bemærkes, at der til forældreevne undersøgelsen bliver brugt en tolk, som moren ikke forstår og har decideret frabedt, der tages ikke højde for hendes kulturelle baggrund og anderledes måde at tilgå tingene, der tages heller ikke højde for, hvilket enormt pres hun er og har været under, når hun som højgravid i et andet land, har fået at vide, at hendes ønskebarn skal fjernes fra hende, og at hun alligevel skal gennemføre disse test omkring hendes IQ, noget hun aldrig har prøvet før.

Begge forældre har glædet sig enormt meget til deres nyfødte barn og har inden fødslen bosat sig hos farens forældre, som kan hjælpe og støtte.

Dette til trods har kommunen afvist enhver form for forslag fra forældrene eksempelvis om, at de på en døgninstitution med overvågning kan få lov til at være sammen med deres barn og vise, at de kan passe det, eller passe det sammen med familien.

De har end ikke fået lov til at se deres lille dreng andet end blot den ene gang i kort tid efter fødslen.

For nyligt har kommunen besluttet, at forældrene kan se barnet i 1 time under overvågning, når barnet er 1 måned gammel, men den beslutning ser kommunen også til at omgøre nu.

Nu vil kommunen indstille til at barnet bliver tvangsadopteret eller fjernet fra forældrene i 3 år (selv om lovens udgangspunkt er 1 år) og afbryde ethvert samvær mellem barnet og forældrene (selv om lovens udgangspunkt er mindst 1 samvær om måneden i 1 time).

Netværket, det vil sige den øvrige familie, bliver fuldstændigt afskåret, selv om der som nævnt er tale om et stort, ressourcefuldt netværk, som både vil og kan hjælpe! Loven giver mulighed for at barnet bliver anbragt hos familien, men kommunen er indtil videre fuldstændig afvisende over for dette.

Alt hvad forældrene og familien gør, bliver desværre fejlfortolket og de kan ikke komme nogen vegne med kommunen, der slet ikke er indstillet på at finde den mindst indgribende foranstaltning, selv om barnets tarv og hensynet til forældrene tilsiger dette, ligesom FN’s Børnekonvention og den danske lov gør.Jeg vender tilbage med resultatet, som forhåbentlig bliver, at barnet ikke skal indstilles til tvangsadoption eller fjernes fra sine forældre eller netværket!.

 

Seneste Ekstra Bladet job

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen