Nyheder

Stak ild på fire levende studenter

De fire studerende fra Nigeria fik bildæk med benzin tvunget ned over overkroppen - og så satte landsbyens beboere ild til

  • De fire studerende blev pint og plaget. Og til sidst blev dersat en tændstik til benzin og bildæk. (Privatfoto).
« Forrige
De fire studerende blev pint og plaget. Og til sidst blev dersat en tændstik til benzin og bildæk. (Privatfoto).
1/3
Næste »

Seneste Nyheder

Hent flere

Mest læste i Nyheder

Hent flere
Nyheder
Bliv opdateret med de seneste nyheder direkte i din indbakke. Du får det daglige overblik inden frokost.

Få EKSTRA overblik

Hent flere
Grønland - Seneste nyt
 

En rystende video fra Nigeria har sendt chokbølger gennem store dele af Afrika.

Videoen viser, hvordan fire unge studerende bliver gennemtævede. Herefter tvinger bødlerne bildæk - fyldt med benzin - ned over overkroppene på de gennembankede mænd.

Efter yderligere ydmygelser bliver der sat ild på bildækkene, og de fire mænd omkommer i flammerne under de forfærdeligste lidelser.

Kaldes 'halskæden'
Henrettelsesmetoden kaldes 'halskæden' og eksperter siger, at den grusomme metode er blusset op i Nigeria, hvor gangstere og korrupte politifolk har kronede dage.

Det tager typisk op til tyve minutter, før ofrene dør.

Ugonna Obuzor, Chiadika Biringa, Lloyd Toku, og Tekena Elkanah blev kort før deres død beskyldt for tyveri. Derfor blev de tvunget til at tage deres tøj af og brændt i live i landsbyen Aluu.

De fire var i følge Daily Mail studerende på University of Port Harcourt, og var taget til landsbyen for at inddrive nogle penge, som de havde til gode. De havde ingen anelse om de rædsler, de kort efter ville blive udsat for.

Mor: Verden skal se det
Det rystende drama, der fandt sted i begyndelsen af oktober, blev optaget på en mobiltelefon og offentligtgjort på YouTube, så alle kan se vanvittighederne udspille sig i den åbenbart lovløse stat.

- Jeg ønsker, at verden ser, at sikkerheden er væk. Verden skal vide, at min søn og hans tre sønner er uskyldige, siger Mrs. Biringa til CNN.

Tretten beboere i landsbyen er blevet anholdt af politiet. Blandt dem er landsbyen overhoved.

Ansvarshavende chefredaktør: Poul Madsen Følg @pomaEB Ledende digital redaktør: Anders Refnov EKSTRA-redaktør: Lisbeth Langwadt Følg @langwadt Nyhedsredaktør lige nu:Mikkel Selin Kontakt Ekstra Bladet

Ekstra Bladet - Rådhuspladsen 37 - 1785 København V - Telefon: 33 11 13 13 - Fax: 33 14 10 00 - CVR nr. 26 93 36 76

Udgiver: JP/Politikens Hus A/S | Om Ekstra Bladet | Ophavsret | Persondata politik