Gå til artikel om 1 sek Gå til artikel
Gå til artikel
Nyheder

Bill Clinton er landet i Sønderborg

En af verdens mest populære og karismatiske politiske personligheder satte for få minutter siden fødder på dansk jord.

  • (Foto: Christer Holte)
(Foto: Christer Holte)

Mandsopdækket af Secret Service-vagter ankom eks-præsident, Bill Clinton, klokken 14.45 med eget privatfly til Sønderborg Lufthavn.

Herfra blev han eskorteret videre til Hotel Comwell i Sønderborg under følgeskab af PET.

Ved ankomsten til Comwell sagde Clinton, at han anser mange danske virksomheder for at være førende specielt indenfor bæredygtighed.

Clintons besøg i Danmark sker i forbindelse med, at han skal i aften være hovedtaler samt uddele en pris ved dette års CSR Awards - Et event med fokus på samfundsansvar og bæredygtighed blandt danske virksomheder, og hvor et hav af kendte danske erhvervsfolk vil være tilstede.

Begejstrede arrangører
Det er ikke første gang, at CSR Awards i Sønderborg tiltrækker en stor politisk kanon fra USA. Clintons vicepræsident, Al Gore, var således også hovedtaler under sidste års CSR-Awards.

Clintons besøg vækker stor begejstring og smil hos både arrangørerne og Sønderborgs borgmester.

- Præsident Clinton er en spændende person, og han har allerede vist meget stor interesse for Sønderborgs ambitiøse Project Zero-projekt, hvor vi vil have gjort hele Sønderborg-området CO2-neutralt i 2029. Derfor glæder jeg mig naturligvis til at vise ham, hvad det er, vi kan hernede, udtaler Sønderborgs borgmester, Aase Nyegaard, på CSR-fondens hjemmeside.

Bill Clinton står i dag i spidsen for William J. Clinton Foundation, som arbejder med velgørenhed over hele verden. Den tidligere præsident er ligeledes en særdeles populær foredragsholder og har formået at sætte dagsordenen på de områder, som hans fond arbejder med.

Hovedtalen og uddeling af CSR-prisen finder først sted i aften. Så der er altså gode muligheder for, at Sønderborgs indbyggere måske kan få et glimt af Clinton i byen denne eftermiddag.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
Uroen fortsætter
Redningsøvelse for fuld udblæsning
Olieeventyr sættes for alvor på vågeblus
Derfor blev Henrik Leth fyret
Filmen 'Inuk' vises i Italien
D vil fortsat ikke udpege medlem til forfatningskommission
sermitsiaq.ag