Nyheder

EU vedtager millionstøtte til tyrefægtning

Midt i Spaniens værste finanskrise i nyere tid kaster EU Parlamentet millioner ind i opdræt af kamptyre - dansk S-politiker er forarget

  • Midt i Spaniens værste finanskrise i nyere tid har EU vedtaget at støtte opdræt af tyrekalve til brug i tyrefægtning. (Foto: Colourbox)
Midt i Spaniens værste finanskrise i nyere tid har EU vedtaget at støtte opdræt af tyrekalve til brug i tyrefægtning. (Foto: Colourbox)

Pengene sidder åbenbart løst i den store europæiske tegnebog for tiden. Selv om EU er ved at segne under gældskriserne i Spanien og Grækenland, så sprøjter tilskudsmillionerne ud som aldrig før.

Og nu ser det ud til, at spaniernes elskede tyrefægtning, der ellers er et af EUs mest ømtålelige emner, fortsat kan score støttemillioner under dække af kvægopdræt.

Så sent som i går vedtog parlamentet, hvis vigtigste opgave er at skrue EUs milliardbudget sammen, at sætte ca. fem mio. danske kroner af til fortsat støtte til spanske opdrættere af kamptyre.

I budgettet står der ganske vist 'opdræt af kødkvæg', men i praksis er der tale om opfostring af tyrekalve, som kun har en eneste mission: At gå en blodig død i møde i en tyrefægterarena.

Forslaget forarger Dan Jørgensen (S), der er formand for parlamentets udvalg for dyrevelfærd.

- I mine øjne er det stik imod EUs traktat at støtte en adfærd, der udsætter dyr for lidelser. Men det er i praksis, hvad der sker. Det er skammeligt, siger han.

Parlamentets grønne fløj forsøgte til det sidste at få budgetudkastet ændret ved at foreslå forbud mod støtte til opdræt af kampdyr, men forslaget blev nedstemt.

Da afstemningen ikke er foregået ved navnenotering, er det uvist, om nogle af de øvrige danske EU-politikere har stemt for støtten.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
Slut for GOG
Partii Naleraq vil afskaffe personaleboligerne
Stine Bosse: Alle skal med
Tupaarnaq på vej til international berømmelse
Berømt schweizisk klatrer fundet død på Mount Everest
Forfatning om to til tre år
sermitsiaq.ag