Nyheder

Gravsten med navne brugt som kystsikring på stranden

Anna og Hans' gravsten - der for små 50 år siden blev sat som minde om to levede liv - ligger i dag som to elementer i en kystsikring ved Bogensø Strand i Kerteminde, skriver Fyens Stiftstidende.

  • (Arkivfoto: Kim Agersten)
(Arkivfoto: Kim Agersten)

Det er ifølge Kirkeministeriets vejledning at betragte som usømmelig omgang med gravsten. For nok er det i orden at genbruge de gamle gravsten, men forinden skal navnene fjernes.- Da jeg fik øje på den, tænkte jeg, at det i hvert fald er uetisk. Tænk hvis efterkommerne kom forbi og tilfældigt så deres forfædres sten ligge smidt der, siger Bo K. Stephensen, der fik øje på stenen, da han gik en strandtur.

Sommerhusejeren, der har bestilt kystsikringen, Tom Bergholt, er ærgerlig.- Jeg har ikke selv lagt mærke til det, men det er da meget uheldigt. Det kan jeg kun beklage, siger han.

Vognmand Bent Vasser fra Mesinge, der har leveret sten til kystsikringen vil ikke tage ansvaret.- Jeg har tippet 400 kubikmeter sten ud over kanten, men jeg har med garanti ikke haft nogen gravsten imellem, siger han.

Filosof Arno Victor forstår godt, at stenfundene kan virke stødende.- Selvfølgelig bliver vi stødte, når vi finder en gravsten på stranden. Der hører de ikke hjemme. Vi forventer respekt for de afdøde. De døde og deres minder må ikke opfattes som affald, siger Arno Victor.- Vores måde at behandle de døde på er en slags målestok for værdighed og hvordan vi selv vil behandles. En målestok som vi - de levende - også skal leve af. For begynder du først at behandle de døde som skidt, så er næste skridt, at de levende behandles lige sådan, siger filosoffen.

Har du billeder af gravstenene, eller har du også set dem? Så tip os på 1224 (Koster alm. sms-takst). Eller send på mail på 1224@eb.dk.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
Asii overvejer sagsanlæg mod Martha Lund Olsen
Enoksen tager til genmæle i kvote-slagsmål
Mand anholdt efter bombealarm ved Det Hvide Hus
Anonyme Alkoholikere har fået nye lokaler
Skotland giver løsrivelse endnu et forsøg
'Vi skal kunne anmelde uden at afsløre vores identitet'
sermitsiaq.ag