Nyheder

Nu kommer varmen - og så holder livredderne fri

Temperaturerne stiger i løbet af denne uge så meget, at årets største badeweekend er lige om hjørnet. Samtidig pakker livredderne på de danske strande sammen.

  • Badesæsonen er slut, så selvom, sommeren er over Danmark må du kigge langt efter livredderne på stranden - de holder nemlig fri. (Foto: Jesper Stormly Hansen)
Badesæsonen er slut, så selvom, sommeren er over Danmark må du kigge langt efter livredderne på stranden - de holder nemlig fri. (Foto: Jesper Stormly Hansen)

Sæsonen er slut - badevejr eller ej. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

I Nordsjælland er det Den Nordsjællandske Kystlivredningstjeneste, der sender livreddere ud på strandene, og her slutter sæsonen på søndag, når temperaturen spås at nå formidable 30 grader for første gang denne sommer.

- Det er selvfølgelig brandærgerligt, men i sæsonen prøver vi at klæde folk på til at bade ved at minde dem om ikke at bade alene, at de skal svømme langs med stranden o.s.v., siger sekretær for kystlivredningstjenesten, John Mogensen.

Se kortet:

Se også: Her finder du det varmeste badevand

Det er tidligere sket, at livredder-sæsonen i Nordsjælland er blevet forlænget, fordi der var udsigt til decideret hedebølge fra midt i august.

- Efter to dage begyndte det så at sile ned, men det kunne være superlækkert med livredning fra 1. juni til 1. september, siger John Mogensen til Frederiksborg Amts Avis.

Det er imidlertid et økonomisk spørgsmål, om det kan lade sig gøre at udvide livreddernes sæson, og det bliver i givet fald de nordsjællandske kommuner, der skal finde penge til en længere sæson.

En mulighed kunne være udelukkende at sende livredderne ud i weekenderne frem til 1. september, men her peger John Mogensen på, at det vil øge risikoen for hærværk mod livredder-tårnene på hverdagene, hvor de så vil stå tomme.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
Naalakkersuisut fyrer Henrik Leth i utide
51 - 6 til koalitionen i udvalgsposter
Har hjulpet børnene i 40 år
GE: Ansatte ofre for symbolpolitik
Politiet: ”Børnelokker-sagen er helt ud over normalen”
Stjernespillere klar til spændende slutspil
sermitsiaq.ag