Kendte rigmænd bortviser direktør: - Det er ondt

Medlemmer af milliardærklubben er havnet i slagsmål med nu bortvist direktør

  • Aldo Petersen (tv.) er ny administrerende direktør i biotek-selskabet, hvor N.E. Nielsen er bestyrelsesformand. Foto: Jens Dresling og Lars Poulsen/Polfoto. Collage: Ekstra Bladet
Aldo Petersen (tv.) er ny administrerende direktør i biotek-selskabet, hvor N.E. Nielsen er bestyrelsesformand. Foto: Jens Dresling og Lars Poulsen/Polfoto. Collage: Ekstra Bladet

Et spektakulær krig mellem en mangeårig biotek-direktør og hans bestyrelse, som tæller flere medlemmer af den såkaldte milliardærklub, er brudt ud.

Med advokat N. E. Nielsen og den tidligere Brøndby-formand Aldo Petersen i spidsen har bestyrelsen for det børsnoterede biotekselskab Dandrit bortvist selskabets administrerende direktør Eric Leire for 'illoyal adfærd' og for at give ukorrekte oplysninger. Samtidig er han blevet stævnet for et millionbeløb.

Det skriver Børsen, som er i besiddelse af et opsigelsesbrev, hvor oplysningerne fremgår.

N. E. Nielsen, der er bestyrelsesformand, bekræfter brevet, men vil ikke kommentere yderligere. Det vil den fyrede Eric Leire til gengæld:

- Jeg synes, det er ondt. De siger, at jeg ikke har været loyal, men det bliver meget vanskeligt at bevise over for en dommer, når jeg ikke har fået løn i 11 måneder og stadig arbejdede, siger han til erhvervsavisen og proklamerer, at han vil sagsøge dem, hvis ikke han får sin manglende løn.

Artiklen fortsætter under billedet...

N.E. Nielsen og Aldo Pedersen var i en periode sammen i Brøndbys bestyrelse. Foto: Lars Poulsen/Polfoto N.E. Nielsen og Aldo Pedersen var i en periode sammen i Brøndbys bestyrelse. Foto: Lars Poulsen/Polfoto  

Det danske bietekfirma blev børsnoteret i USA i 2014, og bag den børsintroduktion stod Aldo Petersen og Ole Abildgaard, mens Mark Szigethy også havde en rolle. De er alle kendt fra den såkaldte milliardærklub, som opstod i 00'erne, og som Erik Damgaard og Peter Forchammer desuden var en del af. 

Siden da har økonomien været ringe for selskabet, som arbejder på at udvikle en kræftvaccine.

Rigmænd som Rene Sindlev fra Pandora og Karsten Ree har skudt millioner i selskabet, men efter en fusion med firmaet Oncosynergu faldt til jorden sidste år, hænger firmaet i en tynd tråd.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
Filmen 'Inuk' vises i Italien
D vil fortsat ikke udpege medlem til forfatningskommission
Kræver handling for oprindelige folks rettigheder
Grønlandsbanken låner flere penge ud
For et år siden tog vi en dukkert...
Polar Seafood sætter store investeringer i bero
sermitsiaq.ag