Tobaksenkes advokat i tryllenummer: Ulvene er efter mig

Sådan endte regning på 65.000 på 157.000 kr: Advokat tog sig fyrsteligt betalt, da han havde forhandlet skattebøde ned for Tineke Færch

Svært ved at forstå sagen? Få et overblik her
1/5
Næste »

Efter at Tineke Færchs mand døde, landede gribbene for at få del i arven. Det fortæller den i dag 85-årige kvinde til Ekstra Bladet.

Tineke Færch var i knap 48 år gift med Stener Færch, som blev rig på bl.a. aktier i Skandinavisk Tobakskompagni, og arvede efter hans død i 2005 hans investeringsportefølge på anslået 90 mio. kr. samt aktier i Færch Holding. I 2010 stiftede hun SF Gruppen ApS med en kapital på over 300 mio. kr.

Men den bugnende pengetank har ifølge tobaksenken selv langtfra gjort livet i Whiskeybæltet let. Hun har tit følt sig 'skidt behandlet' - og reageret med retssager - bl.a. mod sin egen datter.

sigtet-for-bedrageri-for-12-mio Erhvervsnyheder - 15. mar. 2017 Tobaksenke: Min søn er i fare

I retten mod Melodi Grand Prix-vinder
Denne gang er det dog Tineke Færch, der er blevet stævnet. I tre dage har hun siddet ansigt til ansigt med sin tidligere rådgiver, Michael Teschl, kendt som vinder af Dansk Melodi Grand Prix, i landsretten i en strid om ubetalt løn og feriepenge og uberettiget bortvisning. Tineke Færch mener derimod, at Teschl uberettiget har haft snablen i hendes pengetank.

Artiklen fortsætter under billedet...

Karoly Németh (tv.) repræsenterer Michael Teschl, som har hevet Tineke Færch i landsretten pga. en strid om ubetalte penge. Foto: Tariq Mikkel Khan Karoly Németh (tv.) repræsenterer Michael Teschl, som har hevet Tineke Færch i landsretten pga. en strid om ubetalte penge. Foto: Tariq Mikkel Khan  

Hovedforhandlingen sluttede torsdag med afhøring af Tineke Færch og advokaternes procedurer. Vi ved først, hvad dommen bliver 12. april.

michael-teschl Erhvervsnyheder - 13. mar. 2017 Melodi Grand Prix-vinder politianmelder tobaksenkes advokat

Der er dog ingen tvivl om, at fru Færchs har bidraget væsentligt til at holde dele af den danske advokatstand kørende.

Og hendes egen advokat dur tilsyneladende til mere end jura. Han tryllede i 2014 en udgift på 65.000 om til 157.000 kroner.

Se også: Tobaksenkes advokat: Fru Færch har en anden økonomi end du og jeg

Plet på straffeattesten
Tineke Færch blev 2013 blev idømt en bøde på 65.000 kr. for en overførsel fra SF Gruppen på tre millioner kroner til sig selv, som ikke i tide blev beskattet korrekt. Det skaffede også den rystede Tineke Færch en plet på straffeattesten.

Den kunne Trier ikke trylle væk, men det lykkedes advokaten at forhandle bøden ned til 35.000 kr. Pris for advokatens arbejde: 122.000 kr.

Se også: Tobaksenke i retten: Min svigerdatter stjal 15 millioner

Karoly Németh, som repræsenterer Michael Teschl, lagde i sin procedure ikke skjul på, at han mener, at Tyge Trier er ude på at malke tobaksenken:

- Hendes rådgiver har skabt den sag. Jeg fornemmer, at alt bliver skabt for at holde gryden i kog. Det er usagligt, uberettiget og uanstændigt overfor min klient, sagde Németh.

Se også: Tobaksenkes advokat om 'sorte' tjenestefolk: Fru Færch er en flink person

Tyge Trier gav Teschls mangelfulde rådgivning skylden for bøden og bemærkede også i sin procedure, at han bør dække udgiften for hans salær.

Teschl har selv forklaret, at han var af den opfattelse, at Tineke Færch ville rådføre sig med revisoren, så alt kunne foregå efter bogen.

Fru Færch: Hvad skal jeg gøre?

sigtet-for-bedrageri-for-12-mio EKSTRA Tæt på Tobaksenkes advokat om 'sorte' tjenestefolk: Fru Færch er en flink person

Ulvene er efter Tineke Færch, mener hun. Foto: Tariq Mikkel Khan Ulvene er efter Tineke Færch, mener hun. Foto: Tariq Mikkel Khan

Ekstra Bladet spurgte torsdag Tineke Færch, om hun ikke havde noget imod at betale et advokatsalær, som var to en halv gang så meget som den oprindelige skattebøde:

- Ikke noget imod. Jeg synes alt, hvad jeg skal betale, hvad jeg ikke har fortjent, er forkert. Jeg har aldrig snydt nogen. Og slet ikke skattevæsnet. Så når jeg får bøder, fordi de andre laver fejl, så føler jeg mig uretfærdigt behandlet.

- De ender med at betale mere end den oprindelige bøde, fordi De skal betale Tyge Triers salær.

- Ja, men hvad skal jeg gøre.

- De kunne jo klage over det.

- Og hvad bringer mig det?

solo-eb EKSTRA Tæt på Død advokats advarsel: Stenrig tobaksenke betaler tjenestefolk sort

- Det ved jeg ikke. Advokater skal jo opføre sig ordentligt. Alle advokater.

- Ved du hvad. Du aner ikke, hvor mange fejl, der bliver lavet. Du kan tro, jeg har været i gang, siden min mand døde. Så har ulvene været på gang efter mig. Gang på gang.

- Men De er tilfreds med Tyge Trier, selv om han sender store regninger?

- Hvem gør ikke det, søde.

sigtet-for-bedrageri-for-12-mio EKSTRA Tæt på Nyt fra overklassen: Sådan malkede søn tobaksenke for millioner

Advokat: Ingen kommentarer

Hokus pokus: Tineke Færch blev idømt bøde på 65.000 kr. Men efter at trylle-Trier havde været i gang, måtte klienten slippe 157.000 kr. Foto: Tariq Mikkel Khan Hokus pokus: Tineke Færch blev idømt bøde på 65.000 kr. Men efter at trylle-Trier havde været i gang, måtte klienten slippe 157.000 kr. Foto: Tariq Mikkel Khan

- Tyge Trier, du får nedbragt en skattebøde fra 65.000 til 35.000 - hvori består rimeligheden i efterfølgende at sende en regning på 122.000 kroner til Fru Færch? Synes du, det er rimeligt at sende en regning, som er højere, end hvis hun havde betalt hele bøden?

- Ja, det er rigtigt. Nej, det har jeg ingen kommentarer til, siger Trier, som får et jaget udtryk i øjnene, der vender sig mod døren til retslokalet.

- Betaler fru Færch med glæde de beløb 122.000 for at nedbringe en skattebøde?

- Ja.

- Ja, du er jo stadig hendes advokat, kan man sige...

- Ja ja, men du spørger om noget, der ligger tilbage i…

- Det har været oppe her i retten..

- Det har vi ikke nogen kommentarer til.

Ekstra Bladet har tidligere afsløret, at Skat jagter Færch-familien i en sag, hvor myndighederne mener, at et lån på 16,7 mio. kr. til en udenlandsk fond reelt er et ulovligt lån til familien selv.

Læs mere om sagen og familien her:

Se også: Regnskabsrod i tobaksenkes pengetank: Revisor smidt på porten

færch-collage.jpg Erhvervsnyheder - 14. mar. 2017 Lydfiler afspilles i retten: Tobaksenkes søn i vildt skænderi med Melodi Grand Prix-vinder

Se også: Stenrig tobaks-familie omgærdet af skandaler og splid

Se også: Millioner op i røg: Grand Prix-vinder advarede tobaks-enke

Se også: Ekspert: Skattesag er tobaksenkens ansvar

Se også: Ny afsløring: Færch risikerer fængsel

Se også: Skat jagter stenrig tobaksenke

sigtet-for-bedrageri-for-12-mio EKSTRA Tæt på Smøg-millionærer: Familieballade i kampen om pengene

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
KNR mener Inatsartuts formandskab er på en demokratisk glidebane
Nanook indstillet til fornem musikpris
Randi: Michael var ikke længere en del af gruppen
Café: RAL er ved at tage livet af os
Intern splid hos Demokraterne
Musikskole udvider med dans
sermitsiaq.ag