Krig & katastrofer

USA fanger Osama bin Ladens talsmand

Sulaiman Abu Ghaith betegnes som en nøglefigur i terrornetværket

  • Sulaiman Abu Ghaith har optrådt på videobånd, hvor han på vegne af al-Qaeda har taget ansvaret for terroraktioner. (Foto: AP)
Sulaiman Abu Ghaith har optrådt på videobånd, hvor han på vegne af al-Qaeda har taget ansvaret for terroraktioner. (Foto: AP)

Osama bin Ladens talsmand og svigersøn, Sulaiman Abu Ghaith, der betegnes som en nøglefigur i terrornetværket al-Qaeda, er blevet anholdt. Det oplyser den amerikanske kongresmand Peter King til Associated Press.

Peter King, en republikaner fra New York, siger, at de amerikanske efterretningstjenester CIA og FBI pågreb Abu Ghaith i Jordan i sidste uge.

King hævder, at Abu Ghaith deltog i planlægningen af terrorangrebet mod World Trade Center og Pentagon i september 2001.

- Det er helt sikkert en vigtig anholdelse. Én efter én får vi fat i det øverste lag af al-Qaeda, siger Peter King og roser Obama-administrationen for 'det gode arbejde'.

Abu Ghaith, 47, er blevet bragt til et fængsel i New York City-området, oplyser en unavngiven amerikansk embedsmand til Reuters.

Ifølge tyrkiske medier blev Abu Ghaith anholdt, mens han passerede gennem Jordan på vej fra Tyrkiet til Kuwait. De amerikanske myndigheder har ikke bekræftet anholdelsen.

Abu Ghaith er en kuwaitiskfødt religionslærer, der har været al-Qaedas officielle talsmand i en årrække. Ved flere lejligheder har han optrådt på videobånd, hvor han på vegne af terrornetværket har taget ansvaret for terroraktioner.

Abu Ghaith skal desuden være gift med en af Osama bin Ladens døtre. Bin Laden blev dræbt af amerikanske elitesoldater i maj 2011.

Seneste Ekstra Bladet job

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet

Seneste Nyheder

Hent flere

Mest læste i Nyheder

Hent flere
Grønland - Seneste nyt
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jonas Skov Nielsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen

Velkommen. Vi er rigtig glade for dit besøg!

Men vi er knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer.

Vores annoncer gør det muligt for os at tilbyde en stor del af vores indhold – helt gratis.
Hvis du tillader annoncer på ekstrabladet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

Er du EKSTRA-abonnent?

Oplever du problemer? Kontakt webmaster@eb.dk

Når du besøger ekstrabladet.dk tjekker vi, om du blokerer annoncer. Sådan gør vi.