Mindst 14 dræbt af bilbomber i Bagdad

Bilbomber mod shiamuslimske helligdomme i Iraks hovedstad dræber mindst 14 og sårer 50.

Nyheder
Bliv opdateret med de seneste nyheder direkte i din indbakke. Du får det daglige overblik inden frokost.

Få EKSTRA overblik

Hent flere
Grønland - Seneste nyt
 

Tre bilbomber har tirsdag dræbt mindst 14 shiamuslimer, der deltog i et sørgeoptog i Bagdad, oplyser politi og hospitaler i den irakiske hovedstad.

Omkring 50 mennesker meldes såret ved angrebene.

Sunnimuslimske grupper retter med jævne mellemrum dødelige angreb mod Iraks shiamuslimske flertal.

Tirsdagens angreb skete i forbindelse med den hellige måned ashura, som har særlig betydning for shiamuslimer, og hvor volden plejer at tage til i det splittede land.

Volden er ellers aftaget markant siden de blodigste år i 2006 og 2007, da Irak var præget af brutal sekterisk vold, men bilbombeangreb er stadig hyppige.

Det blodigste af de tre angreb tirsdag skete i det nordvestlige Bagdad, hvor syv mennesker blev dræbt og mindst 22 såret. Her eksploderede en bilbombe uden for en moské, da folk var på vej ud.

- Jeg så meget blod på jorden. Tøj og sko var spredt over hele området, siger politimanden Hashem Abbas, som overværede blodbadet.

En bølge af koordinerede bombeangreb i Bagdad og det nordlige Irak dræbte tidligere på måneden 15 mennesker.

Seks bilbomber og en vejsidebombe eksploderede næsten samtidigt forskellige steder i landet. Værst gik det ud over den nordlige Kirkuk-provins, hvor mindst ni mennesker mistede livet, og 39 blev såret.

/ritzau/AFP

Ansvarshavende chefredaktør: Poul Madsen Følg @pomaEB Ledende digital redaktør: Anders Refnov EKSTRA-redaktør: Lisbeth Langwadt Følg @langwadt Nyhedsredaktør lige nu:Linette K. Jespersen Kontakt Ekstra Bladet

Ekstra Bladet - Rådhuspladsen 37 - 1785 København V - Telefon: 33 11 13 13 - Fax: 33 14 10 00 - CVR nr. 26 93 36 76

Udgiver: JP/Politikens Hus A/S | Om Ekstra Bladet | Ophavsret | Persondata politik