Ny brand hærger tekstilfabrik i Bangladesh

Mens der blev sørget over de mange ofre for weekendens brand på en tekstilfabrik i Bangladesh, opstod en ny brand

Brandfolk i Bangladesh har bekæmpet en ny brand på en tekstilfabrik mandag samtidig med, at landet sørger over 110 arbejderes død i flammerne på en klædefabrik, som er eksportindustriens værste ulykke nogen sinde.

Flygtede over i nabobygning
Den seneste brand har forårsaget omfattende skader på fabrikken i udkanten af hovedstaden, Dhaka, men der er ikke oplyst om nogen ofre, efter at redningsfolk har gennemsøgt bygningen for arbejdere, der frygtedes kvalt af giftig, sort røg.

- De fleste arbejdere fjernede gitrene på de øverste etager og flygtede til sikker placering i en nabobygning, siger Dhakas vicepolitikommissær Nisharul Arif.

- Der er ingen tilskadekomne, og vi har nu kontrol over branden, som begyndte på første sal, hvor der var brændbart akrylstoffer.

Læs også:

Se også: Tekstilfabrik i flammer: Over 100 døde

Kræver mere sikkerhed
Tusindvis af arbejdere har demonstreret i løbet af dagen.

De forlanger bedre beskyttelse, efter at branden lørdag aften fangede flere end 1000 medarbejdere og tvang mange til at hoppe fra de øverste etager af Tazreen Fashion-fabrikken, der ligger i udkanten af Dhaka.

Overlevende fortæller, hvordan arbejdere, de fleste kvinder, forsøgte at slippe ud fra den brændende fabrik, som fremstiller tøj til internationale mærker som den europæiske kæde C&A og den Hongkong baserede virksomhed Li & Fung.

- Arbejdere fra adskillige virksomheder har forladt deres arbejde for at deltage i demonstrationen. De ønsker ejerne af Tazreem straffet som eksempel, siger Dhakas politichef, Habibur Rahman.

Læs også:

Se også: Bro styrter sammen: 13 dræbt

Bliver efterforsket som drab
I industriområdet Ashulia, hvor Tazreen-fabrikken ligger, holder hundredvis af fabrikker lukket mandag, mens arbejderne sørger. Der vil blive holdt en officiel national sørgedag tirsdag.

Den lokale politichef, Badrul Alam, siger, at myndighederne har indledt en drabssag som følge af kriminel efterladenhed. To regeringsforespørgsler og politiets efterforskning forsøger at fastlægge, om ejerne kan drages til ansvar for branden.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
Her er nyuddannede politibetjente
Tele-Post har fået stjålet 76 mobiltelefoner
Malik Berthelsen nu også formelt borgmester
Lars-Emil Johansen: En utæmmelig ener - nu i bogform
Ny naalakkersuisoq i arbejdstøjet
Usikkert om Ane Hansen kan fortsætte i forfatningskommissionen
sermitsiaq.ag