Krig & katastrofer

Hamas og Israel enige om våbenhvile

Klokken 20 onsdag dansk tid træder våbenhvile i kraft mellem Israel og væbnede palæstinensere i Gazastriben

  • Foto: AP
Foto: AP

Efter en uges blodsudgydelser er Israel og de militante grupper i Gazastriben blevet enige om, at freden skal sænke sig over regionen.

Våbenhvilen er annonceret i Kairo, den egyptiske hovedstad, hvor USA's udenrigsminister, Hillary Clinton, er på besøg.

Egyptens udenrigsminister, Mohamed Kamel Amr, siger, at våbenhvilen træder i kraft klokken 20 dansk tid.

Det var Amr, der på en pressekonference annoncerede våbenhvilen sammen med Clinton.

- Bestræbelserne har ført til en forståelse for en våbenhvile og til at genoprette roen og standse de blodsudgydelser, der har været i den seneste periode, siger den egyptiske udenrigsminister.

Både den islamiske egyptiske regering og Clinton har mæglet for at få aftalen i stand, og den amerikanske udenrigsminister takker Egyptens præsident, Mohamed Mursi, for at have hjulpet med at få våbnene til at tie.

Samtidig har Israels regering udsendt en erklæring i Jerusalem. Heri hedder det, at premierminister Benjamin Netanyahu er gået med til at give våbenhvileforslaget "en chance".

I USA hylder præsident Barack Obama Netanyahu for at gå med til våbenhvilen.

- Præsidenten roser premierministeren for at gå med til det egyptiske våbenhvileforslag, som præsidenten anbefalede premierministeren at gøre. Han (Obama red.) gentager, at Israel fortsat har ret til at forsvare sig selv, hedder det i en erklæring fra Det Hvide Hus.

Den seneste runde kamphandlinger mellem Israel og radikale grupper som Hamas og Islamisk Jihad har siden den 14. november kostet 148 palæstinensere og fem israelere livet.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere