Israel: Redder liv med Smartphones

Civilbefolkningen i Israel bruger moderne teknologi for at beskytte sig mod palæstinensiske raketter

  • Apps og gogle map fortæller folk i israelske konfliktzoner, hvor de befinder sig og viser vej til nærmeste sikre sted. ( Foto: Sebastian Scheiner/AP)
Apps og gogle map fortæller folk i israelske konfliktzoner, hvor de befinder sig og viser vej til nærmeste sikre sted. ( Foto: Sebastian Scheiner/AP)
1/2
Næste »

Nu kan smartphones redde liv.

Civilbefolkningen i Israel bruger de intelligente mobiltelefoner til at undgå at blive ramt af palæstinensiske raketangreb i den igangværende konflikt mellem de to stater, som i den seneste uge er eskaleret. Telefonen kan informere om, hvordan de kan holde sig i sikker afstand fra angrebene. Det skriver The Times of Israel.

Ifølge Israelske Times kan luftsirenerne ikke høres af alle. Men det kan der nu rådes bod på via apps, der gennem telefonen sender advarselsignaler.

Læs:

Se også: Luftalarm i Tel Aviv for tredje dag i træk

En feature til at overvåge angreb er den 'Rød Alarm' app, (kun i de hebraiske Iphone), der viser, hvor de seneste angreb foregår. Brugerne bliver på den måde advaret af appen om, hvornår det næste missil nærmer sig, så de hurtigt kan søge dækning. Myndighederne har lavet kort, der nøje angiver, hvor langt beboerne har fra sikkerhed i de forskellige områder, før missilerne rammer- helt ned til at tælle 15 sekunder og tre minutter.

Apps kan indstilles til specifikke lokationer, for eksempel ens eget lokalområde, samtidig giver den mulighed for, at der kan sendes kommentarer og opmuntrende beskeder til folk i de områder, der er under angreb.

Endelig er der også en app, der viser, hvor de kan redde sig i sikkerhed, når alarmen lyder.

Se:

Skærmbillede 2012-11-19 kl. 2.54.24 PM Krig & katastrofer - 19. nov. 2012 TV: Her dræber Israel top-terrorist

De israelske myndigheder har indskærpet over for befolkningen at være bevidst om, hvor de sikre steder er lokaliseret, såsom beskyttelsesrum og parkeringspladser under jorden nær deres hjem og arbejde og på ruten til og fra de to destinationer.

'Sikre Rum' appen ( iPhone og Android), er udviklet af Ashdod Kommune, og angiver nøje, hvor der findes beskyttelsesrum. Appen bruger telefonens GPS chip og google map til at finde lokalitet, og så vise hen til nærmeste sikre opholdsted ifølge myndighederne. Det indbefatter også adresse og afstanden fra, hvor man befinder sig. Tel Aviv borgere kan også benytte sig af en google-map-side med samtlige sikre zoner i deres by.

Indtil videre er kun tre dræbte og en håndfuld såret i Israel af Hamas raketter, og flere hundrede raketter rettet mod de tætbefolkede byområder afværget. På Palæstinensisk side er dødstallet oppe på 94, hvoraf 50 er civile og omkring 720 meldes at være såret.

Læs:

Se også: Gaza-konflikt giver stigende oliepriser

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
Forfatter om Lars-Emil: Han kunne blive ved med at snakke
Pukkelhvalens unge hvisker, når den taler med mor
Jakob Larsen: Det var tyveri
Trump er historisk upopulær hos amerikanerne
Lars Løkke på erhvervsfremstød i Kina
Klar opbakning til Kim som Siumut-formand
sermitsiaq.ag