McCain vil sende Bill Clinton til Gaza-konflikt

Republikansk senator vil sende tidligere præsident til Israel og Gaza som mægler.

  • Den republikanske senator John McCain foreslår at sende den tidligere præsident, Bill Clinton, til Palæstina som mægler. (FOTO: AP)
Den republikanske senator John McCain foreslår at sende den tidligere præsident, Bill Clinton, til Palæstina som mægler. (FOTO: AP)
Nyheder
Bliv opdateret med de seneste nyheder direkte i din indbakke. Du får det daglige overblik inden frokost.

Få EKSTRA overblik

Hent flere
Grønland - Seneste nyt
 

Den fremtrædende republikanske senator John McCain foreslår, at præsident Barack Obama sender tidligere præsident Bill Clinton til Mellemøsten som særlig udsending for at sikre en fredsaftale mellem Israel og den radikale palæstinensiske Hamas-bevægelse.

- Det er indlysende, at USA bør udøve så meget indflydelse, som det kan, siger McCain til tv-stationen CBS med henvisning til den blodige konflikt, der er eskaleret siden onsdag.

Læs også:

Se også: Galleri: Blodig søndag i Gaza

Kan mægle mellem parterne
Den islamistiske Hamas-bevægelse regerer i Gaza og er i strid med de moderate palæstinensere i den langt større Fatah-bevægelse.

Arizona-republikaneren McCain, der i 2008 tabte præsidentvalget til Obama, fremhæver demokraten Bill Clinton som en person med unikke chancer for at få en aftale igennem mellem parterne.

Læs også:

Se også: 10 er dræbt under det værste angreb i Gaza

USA skal presse på
- Jeg ved, at han ville hade mig for at sige, at vi har brug for, at en person med en enorm personlig prestige og indflydelse tager ned til parterne og får dem til at sætte sig sammen med en ærlig mægler, siger McCain og tilføjer:

- USA er nødt til at presse på så meget, som det kan, for at få løst denne konflikt.

Clinton fik indledt en fredsproces i Mellemøsten i første halvdele af 1990'erne, hvilket blandt andet førte til Oslo-aftalen i 1993.

Ansvarshavende chefredaktør: Poul Madsen Følg @pomaEB Ledende digital redaktør: Anders Refnov EKSTRA-redaktør: Lisbeth Langwadt Følg @langwadt Nyhedsredaktør lige nu:Linette K. Jespersen Kontakt Ekstra Bladet

Ekstra Bladet - Rådhuspladsen 37 - 1785 København V - Telefon: 33 11 13 13 - Fax: 33 14 10 00 - CVR nr. 26 93 36 76

Udgiver: JP/Politikens Hus A/S | Om Ekstra Bladet | Ophavsret | Persondata politik