Krig & katastrofer

Israel klar til invasion: 30.000 indkaldes

Den israelske hær holder angreb mod Gaza tilbage, mens Egyptens premierminister fredag besøger området

  • Videoen kan desværre ikke vises

Israel gør sig nu klar til en landkrig, efter at raketter fra Gazastriben sent torsdag nærmede sig Israels fjerdestørste by, Tel Aviv.

Regeringen i den mellemøstlige stat har givet grønt lys til, at landet kan indkalde 30.000 mænd fra reserven, hvis det bliver nødvendigt. Advarslen fra Israel til de militante i Gaza er ikke til at tage fejl af: Stop bombardementerne, eller Israel slår endnu hårdere til.

Læs også:

Related content

Men Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, har nu meldt ud, at Israel vil standse sine luftangreb mod Gaza, mens den egyptiske premierminister, Hisham Kandil, besøger det palæstinensiske område fredag.

- Premierminister Netanyahu har accepteret en egyptisk anmodning om at indstille angrebene under den egyptiske premierministers besøg, siger en talsmand for regeringen.

Betingelsen er, at der heller ikke skydes fra Gaza mod Israel i de tre timer, som premierministerens solidaritetsbesøg ventes at vare.

Ikke siden Saddam Hussein
Den Israelske storby, Tel Aviv, blev torsdag for første gang i 22 år mål for raketangreb.

Læs også:

Se også: Hamas-chef: Israel vil aldrig besejre Gaza

Først på aftenen lød luftalarmen, da flere bomber var slået ned ikke langt fra storbyen. Tv-billeder viste paniske beboere, der kastede sig på jorden på gaderne og lagde hænderne over hovedet. Andre forsøgte at finde et sikkert skjulested.

Ikke siden Saddam Husseins irakiske styrker affyrede Scud-raketter mod Tel Aviv i 1991 har byen med 228.000 indbyggere været under beskydning.

Dræbte børn
Luftkrigen mellem Israel og den palæstinensiske enklave, Gazastriben, begyndte onsdag. Siden da har israelske raketter dræbt 19 og sårede adskillige ifølge den militante palæstinensiske Hamas-bevægelse.

11 mistede livet torsdag - heriblandt to børn og en lærer på en FN-styret skole, siger hospitalskilder. I Israel blev tre mennesker dræbt samme dag.

Luftangrebene fra israelske fly fortsætter fredag morgen, hvor øjenvidner rapporterer om bombardementer i Gaza By.

Læs også:

Se også: Egypten: Gaza-angreb er uacceptable

- I de sidste 24 timer har Israel gjort det klart, at vi ikke tolererer raket- og missilangreb på vores folk. Jeg håber, at Hamas og de andre terrororganisationer i Gaza har forstået beskeden, sagde Netanyahu torsdag efter bombardementerne nær Tel Aviv.

- Hvis ikke, så er Israel klar til at gøre, hvad end der skal til for at forsvare vores folk, lød det fra premierministeren.

Israel indledte onsdag sin største militære offensiv mod Gaza i knap fire år. Blandt andet blev en militærleder i Hamas dræbt af et missil, da han sad i sin bil. Ifølge den israelske hær har landet indtil nu ramt flere hundrede mål i den palæstinensiske enklave.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
KNR mener Inatsartuts formandskab er på en demokratisk glidebane
Nanook indstillet til fornem musikpris
Randi: Michael var ikke længere en del af gruppen
Café: RAL er ved at tage livet af os
Intern splid hos Demokraterne
Musikskole udvider med dans
sermitsiaq.ag