Krig & katastrofer

To dræbt under våbenhvile i Gaza

En midlertidig våbenhvile er brudt, og to palæstinensere er fredag morgen dræbt ved israelske luftangreb under den egyptiske premierministers besøg i Gaza, oplyser Hamas

  • Et raketforsvar bliver affyret i Israel for at opfange raketter affyret fra Gaza (Foto: Abayov Tsafrir/AP)
Et raketforsvar bliver affyret i Israel for at opfange raketter affyret fra Gaza (Foto: Abayov Tsafrir/AP)
1/2
Næste »

En midlertidig våbenhvile er brudt, og to palæstinensere er fredag morgen dræbt ved israelske luftangreb under den egyptiske premierministers besøg i Gaza, oplyser Hamas.

En talsmand for den israelske premierminister, Benjamin Netanyahu, siger, at nye raketangreb fra Gaza mod flere mål i Israel har brudt den midlertidige våbenhvile i området.

Det israelske luftvåben har derfor svaret igen med et angreb i det sydlige Gaza, der angiveligt var rettet mod en Hamas-leders hjem.

Også i den nordlige del af Gazastriben bomber de israelske kampfly, fortæller palæstinensiske sikkerheds- og hospitalskilder.

- Besættelsesmagtens fly bombede en gruppe civile i Nazila-området, siger en kilde til nyhedsbureauet AFP.

Den tidsbegrænsede våbenhvile trådte i kraft fredag morgen, da Egyptens premierminister, Hisham Kandil, ankom til Gazastriben for at vise sin sympati med den palæstinensiske befolkning i enklaven.

Læs også:

APTOPIX Mideast Israel Palestinians Krig & katastrofer - 16. nov. 2012 Israel klar til invasion: 30.000 indkaldes

- Hamas respekterer ikke den egyptiske premierministers besøg i Gaza og overtræder dermed den midlertidige våbenhvile, som Israel indvilligede i under besøget, siger talsmanden Ofir Gendelman.

Hisham Kandil rejste ind i Gaza via grænseovergangen Rafah, hvor han blev budt velkommen af folk fra Hamas-regeringen på Gazastriben.

Besøget bliver betegnet som den stærkeste solidaritetserklæring til islamisterne i Hamas.

Læs også

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere