Raketangreb fra Gaza dræber tre i Israel

Konflikt mellem Israel og Hamas i Gazastriben optrappes med flere angreb og flere dræbte.

Tre mennesker er torsdag morgen blevet dræbt i Kiryat Malachi i det sydlige Israel af raketter, som var affyret fra Gazastriben, rapporterer den israelske tv-station Channel 1.

- Vi har tre dræbte, bekræfter Luba Samri, talskvinde for israelsk politi, over for nyhedsbureauet AFP.

Yderligere fire personer blev såret, da en raket, som formodes affyret af Hamas i Gaza-striben, ramte lige ned i et hus i byen, der ligger 15 kilometer nord for Gaza.

På palæstinensisk side er dødstallet nået op på 11, siden Israel onsdag indledte en omfattende aktion med luftangreb mod militante i Gaza.

Blandt de dræbte er den militære chef for Hamas, Ahmed al-Jaabari, som mistede livet, da en bombe ramte hans bil. Mindst 100 er sårede under bombardementerne.

Den væbnede gruppe, Jaabari var leder for - Ezzedine al-Qassam Brigaderne - har taget skylden for torsdagens angreb mod Kiryat Malachi.

Gruppen hævder endvidere, at den har affyret fem iransk producerede Fajr 5-raketter mod Tel Aviv, men det er ikke bekræftet fra israelsk side. Og der er umiddelbart ingen meldinger om raketnedslag i det område.

Egypten, som mandag aften havde forhandlet en våbenhvile på plads mellem Israel og palæstinensiske ledere i Gaza, raser over, hvad landets regering betegner som israelsk "aggression".

Det magtfulde Muslimske Broderskab kritiserer ifølge tv-stationen al-Jazeera Israels ledere for luftangrebene i Gaza og beskylder dem for at forsøge at score billige point forud for det israelske parlamentsvalg, der holdes i begyndelsen af det nye år.

Den egyptiske FN-ambassadør har sendt en anmodning til FN's generalsekretær, Ban Ki-moon, om at indkalde til endnu et møde om sagen i FN's Sikkerhedsråd, skriver Reuters.

I forvejen har Sikkerhedsrådet holdt et hasteindkaldt møde natten til torsdag dansk tid, men uden nogen konkrete resultater.

/ritzau/AFP

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
Politiet efterlyser 17-årig pige
Redningsøvelse kan overværes fra kolonihavnen
Lars-Emil bakker op om Vittus
Vittus: Jeg står ikke alene
Fiskerne raser over nyt skifte af naalakkersuisoq
Fondspenge skal styrke små børns sprog
sermitsiaq.ag