Raketangreb fra Gaza dræber tre i Israel

Konflikt mellem Israel og Hamas i Gazastriben optrappes med flere angreb og flere dræbte.

Tre mennesker er torsdag morgen blevet dræbt i Kiryat Malachi i det sydlige Israel af raketter, som var affyret fra Gazastriben, rapporterer den israelske tv-station Channel 1.

- Vi har tre dræbte, bekræfter Luba Samri, talskvinde for israelsk politi, over for nyhedsbureauet AFP.

Yderligere fire personer blev såret, da en raket, som formodes affyret af Hamas i Gaza-striben, ramte lige ned i et hus i byen, der ligger 15 kilometer nord for Gaza.

På palæstinensisk side er dødstallet nået op på 11, siden Israel onsdag indledte en omfattende aktion med luftangreb mod militante i Gaza.

Blandt de dræbte er den militære chef for Hamas, Ahmed al-Jaabari, som mistede livet, da en bombe ramte hans bil. Mindst 100 er sårede under bombardementerne.

Den væbnede gruppe, Jaabari var leder for - Ezzedine al-Qassam Brigaderne - har taget skylden for torsdagens angreb mod Kiryat Malachi.

Gruppen hævder endvidere, at den har affyret fem iransk producerede Fajr 5-raketter mod Tel Aviv, men det er ikke bekræftet fra israelsk side. Og der er umiddelbart ingen meldinger om raketnedslag i det område.

Egypten, som mandag aften havde forhandlet en våbenhvile på plads mellem Israel og palæstinensiske ledere i Gaza, raser over, hvad landets regering betegner som israelsk "aggression".

Det magtfulde Muslimske Broderskab kritiserer ifølge tv-stationen al-Jazeera Israels ledere for luftangrebene i Gaza og beskylder dem for at forsøge at score billige point forud for det israelske parlamentsvalg, der holdes i begyndelsen af det nye år.

Den egyptiske FN-ambassadør har sendt en anmodning til FN's generalsekretær, Ban Ki-moon, om at indkalde til endnu et møde om sagen i FN's Sikkerhedsråd, skriver Reuters.

I forvejen har Sikkerhedsrådet holdt et hasteindkaldt møde natten til torsdag dansk tid, men uden nogen konkrete resultater.

/ritzau/AFP

Seneste Ekstra Bladet job

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet

Seneste Nyheder

Hent flere

Mest læste i Nyheder

Hent flere
Grønland - Seneste nyt
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Linette K. Jespersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen

Velkommen. Vi er rigtig glade for dit besøg!

Men vi er knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer.

Vores annoncer gør det muligt for os at tilbyde en stor del af vores indhold – helt gratis.
Hvis du tillader annoncer på ekstrabladet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

Er du EKSTRA-abonnent?

Oplever du problemer? Kontakt webmaster@eb.dk

Når du besøger ekstrabladet.dk tjekker vi, om du blokerer annoncer. Sådan gør vi.