Udenrigsministeriet: Bliv væk fra grænsen til Gaza

Udenrigsministeriet strammer vejledning for rejser i et område af Israel. Ministeriet følger situationen nøje

Udenrigsministeriet har skærpet rejsevejledningen for Israel. Danskere bør holde sig væk i et område op til grænsen til Gaza.

- Vi fraråder alle ikke nødvendige rejser i området indenfor 40 kilometer fra Gaza. Det er sket på baggrund af de israelske myndigheders anbefalinger, siger kontorchef i Udenrigsministeriets Borgerservice, Søren Vøhtz til Ritzau.

Udenrigsministeriet har længe frarådet alle rejser til Gaza, men har opdateret rejsevejledningen.

- Vi har uddybet rejsevejledningen med oplysninger om den forværrede situation med betydelige restriktioner for persontrafik over grænserne til Israel og Egypten, siger Søren Vøhtz.

Kontorchefen oplyser, at der er danskere i området, men det er relativt få.

Læs også:

Se også: Tel Aviv er mål for raketter fra Gaza

- Vi har været i kontakt med dem, som er på dansker-listen, og det er et relativt begrænset antal. Det drejer sig om seks til ti familier, hvoraf flere ikke befinder sig i området i øjeblikket.

- Det drejer sig om både fastboende og danskere, der er der i forbindelse med arbejde i området, siger Søren Vøhtz.

Udenrigsministeriet følger udviklingen tæt på grund af, at konflikten mellem Gaza og Israel siden onsdag er blusset op.

Udenrigsministeriet opfordrer danskere til generelt at følge udviklingen nøje gennem medierne, og ellers følge de lokale myndigheders anvisninger.

Desuden skal danskere huske, at melde sig på udenrigsministeriets dansker-liste på ministeriets hjemmeside, men det gælder uanset hvor i verden, de rejser.

- Opfører man sig på dansker-listen, vil det gøre det hele noget nemmere. Det er lettere at komme i kontakt de rejsende. Men uanset hvor i verden, man rejser, bør man opføre sig på dansker-listen, lyder opfordringen fra Søren Vøhtz.

/ritzau/

Læs også

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere