Krig & katastrofer

Farlig gruppe i Afghanistan taler om fred

Haqqani fra det urolige grænseområde langs Afghanistans og Pakistans grænse udelukker ikke fredsforhandlinger

Haqqani-netværket, der har forbindelser til al-Qaeda og som anses for at være den farligste oprørsgruppe i Afghanistan, erklærer sig klar til fredsforhandlinger med USA, hvis det sker under ledelse af deres afghanske Taliban-ledere.

Det siger en ledende kommandant fra gruppen.

I en sjælden udtalelse fra gruppen fra et ukendt sted i Pakistan eller Afghanistan understreger kommandanten, at netværket vil opretholdes dets pres mod de vestlige styrker med spektakulære angreb og vil fortsætte kampen for en islamisk stat.

Haqqani-netværket, der opererer i det urolige grænseområde langs Afghanistans og Pakistans fælles grænse, siger, at det tilhører Taliban og forhandler sammen med Taliban.

- Hvis den centrale shura, der ledes af den øverste talibanleder, mullah Mohammad Omar, beslutter at føre forhandlinger med USA, så vil vi byde det velkomment, siger den fremtrædende leder fra Haqqani-netværket.

USA satte Haqqani-netværket på dets terrorliste i september, hvilket fik netværket til at udtale, at Washington ikke ønskede fredsforhandlinger i Afghanistan.

Haqqani lærte at føre partisankrig mod russerne i 1980'erne.

Højtstående kilder i den afghanske regering siger, at de ikke venter direkte forhandlinger med Taliban og de venter ikke markante fremskridt inden 2014.

Haqqani-netværket får ofte skylden for de mere spektakulære angreb i landet, og USA mener, at netværket står bag en række yderst blodige aktioner i Afghanistan mod udenlandske soldater og afghanske ledere.

Et amerikansk dronefly menes at have dræbt Badruddin Haqqani, søn til netværkets grundlægger, Jalaluddin Haqqani, ved et angreb i august.

Læs også

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere