2,5 mio. syrere er internt fordrevne

Både antallet af internt fordrevne og flygtningestrømmen ud af Syrien tager til

Nyheder
Bliv opdateret med de seneste nyheder direkte i din indbakke. Du får det daglige overblik inden frokost.

Få EKSTRA overblik

Hent flere
Grønland - Seneste nyt
 

Det syrisk-arabiske Røde Halvmåne anslår, at 2,5 millioner er internt fordrevne i Syrien, hvilket er en fordobling af de tidligere tal fra nødhjælpsorganisationer, oplyser FN's flygtningeorgan.

- Det tal, der nu anvendes, er 2,5 millioner. Røde Halvmåne mener, at tallet sandsynligvis er højere, siger talskvinden for FN's Højkommissariat for Flygtninge, UNHCR, i Geneve.

- Så folk forlader deres hjem, eller det vil sige, at de bliver tvunget på flugt, tvunget i skjul, tilføjer talskvinden, Melissa Fleming, som understreger, at det er svært at få et præcist overblik over antallet af flygtninge.

Omkring fire millioner vil have brug for humanitær hjælp i begyndelsen af det nye år, når vinteren er sat ind i Syrien, anslår nødhjælpsorganisationer. Over 407.000 syriske flygtning er registreret eller venter på at blive registreret i de omliggende lande - Libanon, Tyrkiet, Jordan og Irak.

- Hver dag kommer nye flygtninge til, siger Melissa Fleming.

Der blev tirsdag meldt om nye bombardementer af byen Ras al-Ain i den nordøstlige del af landet, hvor mindst 16 blev dræbt mandag.

Luftangreb har fået nye bølger af civile over grænsen til Tyrkiet, som i sidste uge tog imod 9000.

Menneskerettighedsaktivister fra gruppen Observatorium, der indhenter oplysninger fra en række netværk i landet, sige, at mindst 151 mennesker blev dræbt mandag. 61 af dem var civile.

Gruppen siger, at over 37.000 er blevet dræbt, siden konflikten brød ud i marts 2011.

/ritzau/AFP

Ansvarshavende chefredaktør: Poul Madsen Følg @pomaEB Ledende digital redaktør: Anders Refnov EKSTRA-redaktør: Lisbeth Langwadt Følg @langwadt Nyhedsredaktør lige nu:Mikkel Selin Kontakt Ekstra Bladet

Ekstra Bladet - Rådhuspladsen 37 - 1785 København V - Telefon: 33 11 13 13 - Fax: 33 14 10 00 - CVR nr. 26 93 36 76

Udgiver: JP/Politikens Hus A/S | Om Ekstra Bladet | Ophavsret | Persondata politik