Studerende fik livstid: Ville bombe George W. Bush

Saudiarabiske Khalid Aldawsari dømt til fængsel på livstid for terrorplaner i USA

  • Khalid Aldawsari, 22, ledsages væk fra retsbygningen i Amarillo, Texas, hvor han blev idømt fængsel på livstid for terrorplaner i USA. (Foto: AP)
Khalid Aldawsari, 22, ledsages væk fra retsbygningen i Amarillo, Texas, hvor han blev idømt fængsel på livstid for terrorplaner i USA. (Foto: AP)

Den saudiarabiske studerende Khalid Aldawsari, 22, er tirsdag blevet idømt fængsel på livstid for at have forberedt terror i USA, skriver Associated Press.

Khalid Aldawsari var studerende på South Plain College i Texas, da han i 2011 blev anholdt efter at have købt kemikalier og andet udstyr til at producere en bombe.

Han har også undersøgt hvilke mål, han ville ramme, heriblandt USA's tidligere præsident George W. Bush.

Aldawsari gav en e-mail med George W. Bushs adresse i Dallas titlen 'Tyrannens Hus'.

Anklageren hævder, at Aldawsari kom til USA for at udføre terror. Han havde også skrevet beskeder på en hjemmeside, hvor han hyldede Jihad.

FBI kom på sporet af Aldawsari, da han havde forsøgt at købe en større mængde fenol, som kan bruges til at fremstille sprængstof.

Under en ransagning af Aldawsaris bolig fandt FBI kemikalier, flasker, ledninger, en beskyttelsesdragt og en dagbog, hvor han fortalte om sine planer.

Læs også

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere