Venedig drukner: 1,5 meter vand i gaderne

Venedig er ramt af en af de værste oversvømmelser i 150 år. 70 procent af byen står under vand.

  • Markuspladsen i Venedig står under vand, og turister må bruge alternative metoder for at krydse den populære plads. (Foto: AP)
Markuspladsen i Venedig står under vand, og turister må bruge alternative metoder for at krydse den populære plads. (Foto: AP)
1/3
Næste »

Det er ikke som sådan usædvanligt, at gaderne i den italienske gondolby Venedig står under vand, men i disse dage står det dog lidt værre til end normalt.

Byen er nemlig ramt af den sjetteværste oversvømmelse siden 1872, og søndag blev der målt en vandstand på 149 centimeter. Det er 11 centimeter mindre for fire år siden, hvor Venedig blev ramt af den værste oversvømmelse i årtier.

Læs også:

Se også: Venedig ramt af store oversvømmelser

Selv Markuspladsen, der traditionelt set er kendetegnet ved et utal af duer og turister, står under vand, og det kræver lidt mere end et par almindelige gummistøvler at krydse den populære plads i disse dage.

I alt var 70 procent af byen søndag dækket af vand.

Venedig, der er bygget på hundredvis af små øer, oplever ofte, at vandstanden stiger i efterårs- og vintermånederne, og gondolbyen rammes af hvert år af større eller mindre oversvømmelser i de snævre gader og på byens pladser.

De italienske myndigheder har iværksat et projekt ved navn MOSE, der blandt andet betyder produktion af en række flytbare barrierer, der skal beskytte den berømte by mod oversvømmelser af denne type.

Men projektet er blevet forsinket og har mødt af modstand fra miljøgrupper, ligesom det er blevet dyrere end beregnet. Barriererne forventes derfor tidligst at være klar til brug i 2014.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
Ordet eskimo er forbeholdt eskimoer
Kitesurfing på grønlandsk isbjerg
Ukendt antal udsatte i Danmark
Personlig udvikling på danske efterskoler
Grønlandshavet er verdens losseplads
Forskere marcherer i Kangerlussuaq
sermitsiaq.ag