Afghansk insider dræber Natosoldat

De mange insider-angreb i Afghanistan truer tilliden mellem Nato-styrkerne og deres afghanske allierede

Nyheder
Bliv opdateret med de seneste nyheder direkte i din indbakke. Du får det daglige overblik inden frokost.

Få EKSTRA overblik

Hent flere
Grønland - Seneste nyt
 

En gerningsmand klædt i en afghansk militæruniform har dræbt en soldat fra den Nato-ledede koalitionsstyrke i det sydlige Afghanistan.

- Jeg kan bekræfte, at en person iført den nationale afghanske militæruniform rettede sit våben mod Isaf-medlemmer i det sydlige Afghanistan og dræbte én, oplyser en talsmand for den internationale Isaf-styrke.

For to uger siden mistede to britiske soldater livet i et lignende angreb. Taliban tog efterfølgende skylden og sagde, at det var en af deres mænd, som havde infiltreret politiet.

Mindst 57 udenlandske soldater er blevet dræbt i såkaldte insider-angreb i år, hvilket truer med at undergrave tilliden mellem Nato-styrkerne og deres afghanske allierede.

Den amerikanske forsvarsminister, Leon Panetta sagde for nylig, at hele udfaldet af konflikten i Afghanistan kan afhænge af, hvordan Nato får standset de såkaldte insiderangreb.

Ifølge Nato er omkring 25 procent af angrebene udført af Taliban, mens resten skyldes brydninger og spændinger mellem personer og kulturelle forskelle.

De danske styrker i Afghanistan har dog fortsat tillid til afghanere i uniform, oplyser Hærens Operative Kommando (HOK).

- Vi opfatter ikke de afghanske sikkerhedsstyrker som en trussel, lød det for nylig i en pressemeddelelse fra HOK.

Nato regner med at trække stort set alle sine kamptropper ud af Afghanistan med udgangen af 2014.

Ansvarshavende chefredaktør: Poul Madsen Følg @pomaEB Ledende digital redaktør: Anders Refnov EKSTRA-redaktør: Lisbeth Langwadt Følg @langwadt Nyhedsredaktør lige nu:Linette K. Jespersen Kontakt Ekstra Bladet

Ekstra Bladet - Rådhuspladsen 37 - 1785 København V - Telefon: 33 11 13 13 - Fax: 33 14 10 00 - CVR nr. 26 93 36 76

Udgiver: JP/Politikens Hus A/S | Om Ekstra Bladet | Ophavsret | Persondata politik