Læger uden Grænser på første opgave i USA

Hjælpeorganisationen, der tager sig af ofre for krige og naturkatastrofer i tredje verden, arbejder nu i USA

Hjælpeorganisationen Læger uden Grænser har hjulpet ofre for krig og sygdomsepidemier i lande som Sudan, Haiti og Den Demokratiske Republik Congo.

Nu er lægerne så på deres første mission i USA for at hjælpe ofre for megastormen Sandy, som har medført historiske ødelæggelser i New Yorks storbyområde.

Siden lørdag har der været lægehold til stede i Rockaways, et hårdt ramt område i Queens, på Staten Island samt i New Jersey og Brooklyn.

Læger, sygeplejersker og medicinstuderende har ydet gratis lægeundersøgelser til beboere, der stadig ikke har fået strømmen tilbage for at hjælpe dem med recepter til medicin, som de ellers ikke ville få.

Mens de bemærker sig, at miljøet er mælk og honning i forhold til mange af de steder, hvor Læger uden Grænser ellers udfører deres arbejde, siger pressemedarbejder Michael Goldfarb og fortæller, at organisationen fylder huller i sundhedsplejen efter Sandy.

- Der er regulære behov her, og vi gør vores bedste for at forsøge at løse dem. Der er sårbare folk her, siger han.

I Rockaway, hvor et hold på fire læger, en sygeplejerske og fire medicinstuderende samt adskillige andre frivillige arbejder på en improviseret klinik i et vaskerilokale på første sal i en beboelsesejendom.

Der er lastbiler fra Nationalgarden i gaderne, der flyder af affald, efter at oversvømmelserne har trukket sig tilbage.

Benzinrationeringen i New York trådte i kraft fredag, hvor slutcifret på bilernes nummerplader afgør, om man kan tanke på lige eller ulige dage. Men det er ikke til megen nytte i Rockaway.

En forladt tankstation, kegler og minestrimler giver bilister klar besked om, at de bare skal fortsætte.

Den 28-årige sygeplejerske Candice Humphrey, der bor i Brooklyn, havde aldrig forestillet sig, at det første sted, hun skulle i aktion for Læger uden Grænser, ville blive i hendes egen baggård.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
KNR mener Inatsartuts formandskab er på en demokratisk glidebane
Nanook indstillet til fornem musikpris
Randi: Michael var ikke længere en del af gruppen
Café: RAL er ved at tage livet af os
Intern splid hos Demokraterne
Musikskole udvider med dans
sermitsiaq.ag