52 dræbt ved stort skælv i Guatemala

52 meldes omkommet ved jordskælv i Guatemala, som har berørt over en million mennesker

Hele familier blev udslettet, da deres hjem onsdag blev ødelagt under det kraftigste skælv i Guatemala i flere årtier.

Mindst 52 mennesker er omkommet og over 200 meldes kvæstet. Mindst 22 er stadig savnet, oplyser myndighederne torsdag aften dansk tid.

- Det er en tragedie, siger landets præsident, Otto Pérez Molina, under et besøg i det hårdest ramte område.

Præsidenten siger, at over en million mennesker er berørt af skælvet. Over 3000 er evakueret.

Røde Kors forbereder hjælp til foreløbig 7500 mennesker i et område, hvor 400 huse er ødelagt. Der blev ødelagt boliger i seks landsbyer i San Marcos-regionen 250 kilometer vest for Guatemala City nær grænsen til Mexico.

I landsbyen San Cristóbal Cucho døde en hel familie på 10 mennesker, da deres hjem blev begravet ved et jordskred. Kun en 17-årig søn overlevede.

Skælvet, der blev målt til 7,4, forårsagede en lille tsunami ud for Guatemalas kyst, men der er ikke blevet meldt om skader.

Et øjenvidne i Guatemala City siger, at indbyggerne flygtede ud af husene i dele af hovedstaden.

- Det var virkelig stort, jeg fik ret meget kvalme, siger den 32-årige sekretær Vanessa Castillo, der blev evakueret fra sit kontor på 10. sal i hovedstaden.

Jordskælvet er det kraftigste, der har ramt det mellemamerikanske land siden 1976, hvor et skælv på 7,5 Richter slog omkring 20.000 mennesker ihjel.

Onsdagens skælv fik også bygninger i El Salvadors hovedstad, San Salvador, til at ryste, og kunne mærkes så langt væk som i Mexico City. I den mexicanske hovedstad fik de kraftige rystelser også kontorarbejdere til at flygte ud på gaden.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere