Blodig årsdag for Gaddafis død: 26 dræbt

På et-årsdagen for drabet på Libyens diktator, er hans tidligere højborg omdannet til en slagmark

Seneste Nyheder

Hent flere

Mest læste i Nyheder

Hent flere
Nyheder
Bliv opdateret med de seneste nyheder direkte i din indbakke. Du får det daglige overblik inden frokost.

Få EKSTRA overblik

Hent flere
Grønland - Seneste nyt
 

26 personer meldes nu dræbt og over 200 kvæstede under lørdagens kampe mellem regeringsstyrker og Gaddafi-tilhængere i den libyske by Bani Walid, der var en højborg for den tidligere diktator, Muammar Gaddafi.

Ifølge libysk tv er Gaddafis yngste søn, den 29-årige Khamis Gaddafi, blandt de dræbte. Han stod tidligere i spidsen for en af hærens mest brutale eliteenheder.

Kampene brød ud, da regeringsstyrker trængte ind i centrum af Bani Walid i jagten på eftersøgte kriminelle og Gaddafi-tro militsfolk, der har forskanset sig i byen, siger en talsmand for den libyske hær. Byen ligger 160 kilometer fra hovedstaden Tripoli.

Gennem hele dagen blev dræbte og sårede bragt til hospitaler i byen Misrata.

- De fleste sår er forårsaget af lette våben, og det kunne tyde på, at der har været nærkampe, og nogle er såret af granatsplinter, siger en læge fra Misratas største hospital.

Øjenvidner fortæller, at hospitalet er pakket med sårede og opskræmte familiemedlemmer, og der ankommer konstant ambulancer med nye sårede fra slagmarken.

Lørdagens vold fandt sted præcist ét år efter, at Muammar Gaddafi blev hevet ud af sit sidste skjulested - et cementrør i byen Sirte - og dræbt.

Tidligere lørdag lød der rygter om, at diktatorens tidligere talsmand, Moussa Ibrahim, var blevet anholdt. Det har den libyske regering dog endnu ikke bekræftet.

Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen
Ledende digital redaktør:Anders Refnov
EKSTRA-redaktør:Lisbeth Langwadt
Nyhedsredaktør lige nu:Linette K. Jespersen
Udgiver:JP/Politikens Hus A/S
Alt på ekstrabladet.dk