Blodig årsdag for Gaddafis død: 26 dræbt

På et-årsdagen for drabet på Libyens diktator, er hans tidligere højborg omdannet til en slagmark

26 personer meldes nu dræbt og over 200 kvæstede under lørdagens kampe mellem regeringsstyrker og Gaddafi-tilhængere i den libyske by Bani Walid, der var en højborg for den tidligere diktator, Muammar Gaddafi.

Ifølge libysk tv er Gaddafis yngste søn, den 29-årige Khamis Gaddafi, blandt de dræbte. Han stod tidligere i spidsen for en af hærens mest brutale eliteenheder.

Kampene brød ud, da regeringsstyrker trængte ind i centrum af Bani Walid i jagten på eftersøgte kriminelle og Gaddafi-tro militsfolk, der har forskanset sig i byen, siger en talsmand for den libyske hær. Byen ligger 160 kilometer fra hovedstaden Tripoli.

Gennem hele dagen blev dræbte og sårede bragt til hospitaler i byen Misrata.

- De fleste sår er forårsaget af lette våben, og det kunne tyde på, at der har været nærkampe, og nogle er såret af granatsplinter, siger en læge fra Misratas største hospital.

Øjenvidner fortæller, at hospitalet er pakket med sårede og opskræmte familiemedlemmer, og der ankommer konstant ambulancer med nye sårede fra slagmarken.

Lørdagens vold fandt sted præcist ét år efter, at Muammar Gaddafi blev hevet ud af sit sidste skjulested - et cementrør i byen Sirte - og dræbt.

Tidligere lørdag lød der rygter om, at diktatorens tidligere talsmand, Moussa Ibrahim, var blevet anholdt. Det har den libyske regering dog endnu ikke bekræftet.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere