Langskægget morder skal tvangsbarberes

Nidal Hasan er tiltalt for drab på 13 personer på amerikansk militærbase, men først skal retten tage stilling til hans skæg

  • Nidal Hasan er anklaget for at have skudt og dræbt 13 personer på militærbasen Fort Hood i Texas i 2009. (Foto: AP)
Nidal Hasan er anklaget for at have skudt og dræbt 13 personer på militærbasen Fort Hood i Texas i 2009. (Foto: AP)

Retssagen mod major Nidal Hasan, der er anklaget for at have skudt og dræbt 13 personer på militærbasen Fort Hood i Texas, holder en pause, mens en appeldomstol vurderer, om det er i orden at tvangsbarbere tiltalte.

Langskæggede Hasan, en amerikanskfødt muslim, nægter at lade sig barbere, da han hævder, at hans skæg har religiøs betydning.

Men ifølge reglerne for en amerikansk militærdomstol skal den tiltalte altid møde nybarberet op i retten. Dommer Gregory Gross har derfor beordret Hasan barberet, men det har forsvaret anket.

Nidal Hasan, 41, er anklaget for 13 overlagte drab og 32 drabsforsøg. Han risikerer dødsstraf, hvis han kendes skyldig, skriver Associated Press.

Hasan var major og militærpsykiater i den amerikansk hær, men blev med årene radikaliseret, blandt andet gennem e-mail korrespondance med den amerikanskfødte al-Qaeda-leder Anwar al-Awlaqi. Awlaqi blev dræbt i et droneangreb i Yemen sidste år.

I 2009 åbnede Hasan ild mod patienter og ansatte på den psykiatriske afdeling på Fort Hood, der er den største militærbase i USA. Han dræbte 13 personer, inden han selv blev ramt af skud, som har lammet ham fra brystet og ned.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere