Nyt droneangreb dræber to mere i Pakistan

To gange i løbet af et par timer har USA sendt droner ind over Pakistan og dræbt seks militante med raketter

Seneste Nyheder

Hent flere

Mest læste i Nyheder

Hent flere
Nyheder
Bliv opdateret med de seneste nyheder direkte i din indbakke. Du får det daglige overblik inden frokost.

Få EKSTRA overblik

Hent flere
Grønland - Seneste nyt
 

Et angreb fra et førerløst amerikansk fly, en såkaldt drone, dræber søndag to militante i den pakistanske oprørsregion Nordwaziristan, tæt på grænsen til Afghanistan, oplyser pakistanske sikkerhedsmyndigheder.

Det var det andet raketangreb i løbet af få timer i Shawai-distriktet i Nordwaziristan-regionen, som betragtes som en bastion for militante med tilknytning til al-Qaeda og Taliban.

Et tidligere angreb søndag dræbte fire oprørere i området.

- Mindst to militante er blevet dræbt og to andre såret, da en amerikansk drone affyrede to raketter på samme sted som morgenens angreb fandt sted, hvor militante var i færd med at fjerne vragene af deres to ødelagte køretøjer, siger en sikkerhedsofficer.

En anden sikkerhedsofficer bekræfter angrebet og ofrene.

Angrebene har fundet sted, mens folk i den dybt religiøse region fejrer den muslimske fest Eid al-Fitr, der markerer afslutningen på ramadanen. Det er det femte droneangreb siden begyndelsen på den religiøse fastemåned.

Angreb fra ubemandede amerikanske fly er særdeles upopulære i Pakistan, der siger, at de krænker landets suverænitet og puster til modstanden mod USA. Men det amerikanske militær mener, at angrebene er for vigtige til bare at indstille.

USA beskylder militante i Pakistan for at stå bag blodige angreb i Afghanistan, mens man i Pakistan ser de amerikanske angreb på landet som udtryk for en afledningsmanøvre for USA's fallit i den mere end 10 år lange krig mod Taliban i Afghanistan.

Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen
Ledende digital redaktør:Anders Refnov
EKSTRA-redaktør:Lisbeth Langwadt
Nyhedsredaktør lige nu:Linette K. Jespersen
Udgiver:JP/Politikens Hus A/S
Alt på ekstrabladet.dk