Nyt droneangreb dræber to mere i Pakistan

To gange i løbet af et par timer har USA sendt droner ind over Pakistan og dræbt seks militante med raketter

Nyheder
Bliv opdateret med de seneste nyheder direkte i din indbakke. Du får det daglige overblik inden frokost.

Få EKSTRA overblik

Hent flere
Grønland - Seneste nyt
 

Et angreb fra et førerløst amerikansk fly, en såkaldt drone, dræber søndag to militante i den pakistanske oprørsregion Nordwaziristan, tæt på grænsen til Afghanistan, oplyser pakistanske sikkerhedsmyndigheder.

Det var det andet raketangreb i løbet af få timer i Shawai-distriktet i Nordwaziristan-regionen, som betragtes som en bastion for militante med tilknytning til al-Qaeda og Taliban.

Et tidligere angreb søndag dræbte fire oprørere i området.

- Mindst to militante er blevet dræbt og to andre såret, da en amerikansk drone affyrede to raketter på samme sted som morgenens angreb fandt sted, hvor militante var i færd med at fjerne vragene af deres to ødelagte køretøjer, siger en sikkerhedsofficer.

En anden sikkerhedsofficer bekræfter angrebet og ofrene.

Angrebene har fundet sted, mens folk i den dybt religiøse region fejrer den muslimske fest Eid al-Fitr, der markerer afslutningen på ramadanen. Det er det femte droneangreb siden begyndelsen på den religiøse fastemåned.

Angreb fra ubemandede amerikanske fly er særdeles upopulære i Pakistan, der siger, at de krænker landets suverænitet og puster til modstanden mod USA. Men det amerikanske militær mener, at angrebene er for vigtige til bare at indstille.

USA beskylder militante i Pakistan for at stå bag blodige angreb i Afghanistan, mens man i Pakistan ser de amerikanske angreb på landet som udtryk for en afledningsmanøvre for USA's fallit i den mere end 10 år lange krig mod Taliban i Afghanistan.

Ansvarshavende chefredaktør: Poul Madsen Følg @pomaEB Ledende digital redaktør: Anders Refnov EKSTRA-redaktør: Lisbeth Langwadt Følg @langwadt Nyhedsredaktør lige nu:Linette K. Jespersen Kontakt Ekstra Bladet

Ekstra Bladet - Rådhuspladsen 37 - 1785 København V - Telefon: 33 11 13 13 - Fax: 33 14 10 00 - CVR nr. 26 93 36 76

Udgiver: JP/Politikens Hus A/S | Om Ekstra Bladet | Ophavsret | Persondata politik