Assad optræder offentligt til Eid-bøn

I forbindelse med Eid-festen viser Syriens præsident sig i en moské, hvor imamen raser mod Vesten.

Syriens præsident Bashar al-Assad har deltaget i bønnen i en moské i Damaskus søndag i forbindelse med den muslimske Eid al-Fitr-fest, mens hans styrker ifølge oplysninger presser på med dræbende angreb på oprørere.

Stats-tv sendte billeder af Assad med adskillige topembedsmænd og politikere fra det regerende Baath-parti, heriblandt premierminister Wael al-Haliqi, som indtog posten i denne måned, efter at hans forgænger hoppede af.

- Syrien vil triumfere mod den vestlige-amerikanske sammensværgelse, som støttes af wahhabier og takfirier (sunnimuslimske religiøse strammere, red.), siger imam i al-Ahmad moskeen, sheik Mohammed Kheir Ghantus.

- Vore fjender blandt amerikanere, zionister og deres agenter må glæde sig over at se os slå hinanden ihjel og disharmonien blandt os, siger han.

Aktivister siger, at 23.000 mennesker har mistet livet i den godt 17 måneder lange konflikt, som opstod i marts sidste år. FN sætter antallet af dræbte noget lavere til 17.000, men der findes ingen objektive og bekræftede tal.

Læs også

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere