Uro ved mine i Sydafrika koster 30 livet

30 er dræbt i sammenstød mellem politi og strejkende minearbejdere i Sydafrika, siger sydafrikansk politi

  • Livløse kroppe i blodpøle og politi, som peger med skydevåben. Det er ikke klart, om minearbejderne på jorden er blandt de mindst 30 dødsofre for den voldsomme konflikt mellem politi og strejkende arbejdere i Sydafrika. (Foto: AP)
Livløse kroppe i blodpøle og politi, som peger med skydevåben. Det er ikke klart, om minearbejderne på jorden er blandt de mindst 30 dødsofre for den voldsomme konflikt mellem politi og strejkende arbejdere i Sydafrika. (Foto: AP)
1/3
Næste »

Mindst 30 mennesker er dræbt, efter sydafrikansk politi kom i sammenstød med bevæbnede minearbejdere, der har indledt en strejke ved en platinmine i Sydafrika.

Det oplyser politiminister Nathi Mthethwa.

- Mange blev såret, og antallet bliver ved med at stige, siger Mthethwa et et interview med en lokal radio.

Kort forinden havde en talsmand for sundhedsministeriet i den provins, hvor minen ligger, bekræftet, at 25 er dræbt i urolighederne ved minen i Marikana omkring 100 kilometer fra Johannesburg i den nordvestlige del af landet.

Skydevåben mod stokke og spyd
Sydafrikansk politi åbnede torsdag ild mod de strejkende arbejdere, der er bevæbnet med macheter, stokke og spyd.

I løbet af den seneste uge har området omkring minen været skueplads for en blodig rivalisering mellem to fagforeninger, der begge hævder at repræsentere minearbejderne.

Tidligere på ugen kostede sammenstødene 10 mennesker livet.

Strejker for mere i løn
Sydafrikas præsident, Jacob Zuma, lover at retsforfølge de ansvarlige efter urolighederne.

- Vi er chokerede og forfærdede over denne meningsløse voldsbrug, siger præsidenten i en udtalelse, skriver nyhedsbureauet dpa.

- Vi mener, at der er tilstrækkeligt med plads i vores demokratiske system til, at enhver strid kan løses gennem dialog og uden at bryde loven eller gribe til vold, tilføjer Zuma.

Minearbejderne strejker med krav om en solid lønforhøjelse.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere