Topgeneralen i ydmygende reality-job

Den tidligere firestjernede topgeneral Wesley Clark, der blev kendt for krigen på Balkan og siden stilede efter præsidentposten, må nu tage til takke med et værtsjob på realityprogram

  • General Wesley Clark med stjerne på skuldrene, dengang han var øverstkommanderende i NATO-krigen i Kosovo. (Arkivfoto: Morten Langkilde)
General Wesley Clark med stjerne på skuldrene, dengang han var øverstkommanderende i NATO-krigen i Kosovo. (Arkivfoto: Morten Langkilde)
1/2
Næste »

Se trailer for programmet i klippet over artiklen

--------------------------

Man må sige, at det er gået tilbage for den tidligere topgeneral Wesley Clark, der plejede at have fire stjerner på skulderen.

Efter at han for 13 år siden ledte NATO-kampagnen i Kosovo, er han gået fra det ene nederlag til det andet, og nu er han endt i rollen som realitystjerne.

Karrieresoldaten, der bestod officersuddannelsen på West Point med klassens højeste snit, skal nemlig være vært på realityprogrammet 'Stars Earning Stripes', der bliver sendt på NBC.

TV:

Skærmbillede 2012-04-26 kl. 14.14.48 Film - 26. apr. 2012 TV: Ægte SEALs skyder med skarpt i spillefilm

Der skal han guide otte amerikanske kendisser igennem flere øvelser, der simulerer livet som soldat.

Bedst kendt er nok Nick Lachey og Todd Palin, der dannede par med henholdsvis sangerinden Jessica Simpson og politikeren Sarah Palin.

Ifølge New York Times tv-anmelder er programmet en trættende affære, hvor taknemmeligheden overfor de rigtige amerikanske soldater igen og igen bliver udpenslet mellem de mange fingerede militærmissioner.

Tæt på at starte Tredje Verdenskrig
'Wesley Clark, den pensionerede general, er en velkommen tilstedeværelse, når han følger slagets gang og evaluerer deres indsats. Han er et roligt væsen foran kameraet, og har forventeligt en del ægte viden at bibringe de arrangerede soldaterlege,' skriver anmelderen.

Jobbet som tv-personlighed må dog være noget af et skridt ned ad karrierestigen for den tidligere general, der på et tidspunkt kæmpede for at blive demokratisk præsidentkandidat. En ære der i stedet tilfaldt den mere rutinerede politiker John Kerry måske især på grund af flere bommerter fra Clarks side.

- Med al respekt, så er han (John Kerry -red) løjtnant. Jeg er general, blev Wesley Clark citeret af CBS News for at sige. En bemærkning der bestemt ikke tilførte hans kampagne eller personlighed mange points.

Læs også:

Se også: Sådan kan elitestyrker redde danskerne

Han er også blevet skarpt kritiseret for sin ellers succesrige NATO-kampagne i Kosovo, hvor de værste kritikere anklager ham fra at være tæt på at starte Tredje Verdenskrig.

Da russerne i et provokerende træk besatte lufthavnen i Pristina, beordrede han sin britiske øverstkommanderende på jorden til at smide dem ud med magt.

- Jeg starter ikke Tredje Verdenskrig for dig, lød svaret fra britiske sir Mike Jackson.

Ville du se 'Stars Earning Stripes' hvis det blev vist på dansk tv?

Din stemme er modtaget

Fejl

Der skete desværre en fejl, prøv igen senere.

Læs også

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere