115 kurdiske oprørere dræbt i Tyrkiet

Tyrkiets hær har dræbt 115 kurdiske oprørere i en storoffensiv over to dage, oplyser Tyrkiets indenrigsminister

Seneste Nyheder

Hent flere
Nyheder
Bliv opdateret med de seneste nyheder direkte i din indbakke. Du får det daglige overblik inden frokost.

Få EKSTRA overblik

Hent flere
Grønland - Seneste nyt
 

I løbet af den 23. og 24. juli har tyrkiske soldater under en offensiv i den sydøstlige del af Tyrkiet dræbt 115 militante kurdere, oplyser det tyrkiske indenrigsministerium.

De dræbte var ifølge indenrigsministeren alle medlemmer af Det Kurdiske Arbejderparti, PKK, som regeringen i Ankara betegner som en terrororganisation.

- Hæren har dræbt 115 medlemmer af den separatistiske terrororganisation, siger indenrigsminister Idris Naim Sahin til det anatolske nyhedsbureau.

Stormede tyrkisk militærbase
Kurdiske oprørere i PKK kæmper for kurdisk selvstyre i det østlige Tyrkiet og har gennem mange år via baser i øde bjergområder kæmpet mod den tyrkiske hær.

Den tyrkiske minister kom med oplysningen kort efter, at kurdiske oprørere søndag morgen stormede en tyrkiske hærbase tæt ved grænsen til Irak. Under en efterfølgende skudveksling omkom 22 personer.

Kurdiske oprørere har gennem måneder gennemført en række angreb på den tyrkiske hærs baser i den østlige del af landet.

PKK indledte en væbnet kamp for selvstændighed i 1984. Det anslås, at cirka 45.000 mennesker siden har mistet livet i konflikten.

Ansvarshavende chefredaktør: Poul Madsen Følg @pomaEB Ledende digital redaktør: Anders Refnov EKSTRA-redaktør: Lisbeth Langwadt Følg @langwadt Nyhedsredaktør lige nu:Mikkel Selin Kontakt Ekstra Bladet

Ekstra Bladet - Rådhuspladsen 37 - 1785 København V - Telefon: 33 11 13 13 - Fax: 33 14 10 00 - CVR nr. 26 93 36 76

Udgiver: JP/Politikens Hus A/S | Om Ekstra Bladet | Ophavsret | Persondata politik