Iran tester kortrækkende raket

Irans militær tester ny kortrækkende raket, der viser stor præcision.

Nyheder
Bliv opdateret med de seneste nyheder direkte i din indbakke. Du får det daglige overblik inden frokost.

Få EKSTRA overblik

Hent flere
Grønland - Seneste nyt
 

Iran har testet en fjerde generation af en kortrækkende raket kaldet Fateh 100, der med en rækkevidde på op til 300 kilometer kan ramme mål på land og til søs.

Det oplyser den iranske forsvarsminister, Ahmad Vahidi.

Raketten er udstyret med et nyt styresystem, der har gjort den betydeligt mere præcis end tidligere udgaver af raketmodellen.

- Den ny model kan ramme affyringsramper, ammunitionsdepoter og radarstationer til vands og på land, siger forsvarsministeren.

Rakettesten ses som en styrkedemonstration fra Irans side og understreger landets kapacitet til at ramme den vigtige olietransport gennem det smalle Hormuz Stræde.

Militære eksperter har tidligere stillet spørgsmålstegn ved iranske raketters præcision.

IISS, Det Internationale Instituttet for Strategiske Studier i London har tidligere skrevet, at iranske raketter kan fremføre atomsprænghoveder, men at de er meget upræcise.

Iran siger, at dets raketter er i stand til at ramme israelske og amerikanske mål og baser i regionen, hvis Iran bliver angrebet af de to lande.

Ansvarshavende chefredaktør: Poul Madsen Følg @pomaEB Ledende digital redaktør: Anders Refnov EKSTRA-redaktør: Lisbeth Langwadt Følg @langwadt Nyhedsredaktør lige nu: Mette Fleckner Kontakt Ekstra Bladet

Ekstra Bladet - Rådhuspladsen 37 - 1785 København V - Telefon: 33 11 13 13 - Fax: 33 14 10 00 - CVR nr. 26 93 36 76

Udgiver: JP/Politikens Hus A/S | Om Ekstra Bladet | Ophavsret | Persondata politik