Gå til artikel om 1 sek Gå til artikel
Gå til artikel

Selvmordsbombe dræber mindst 42 i Yemen

Mindst 42 gæster ved en begravelse i Yemen blev dræbt, da en selvmordsbomber sprængte sig i luften.

En selvmordsbombemand dræbte mindst 42 personer og sårede yderligere 37, da han sprængte sig selv i luften under en begravelse i en landsby i Yemens sydlige provins Abyan lørdag, fortæller hospitals og regeringskilder til nyhedsbureauet AFP.

Bombemanden havde målrettet sit angreb mod stammefolk, der støtter den yemenitiske hær i kampen mod militante islamister, skriver Reuters.

Landsbyen var tidligere kontrolleret af militante med tråde til terrornetværket al-Qaeda, men den blev for nylig generobret af regeringsstyrker.

- Vi har mange personer i kritisk tilstand, og vi har ikke ressourcerne til at kunne at behandle dem, lyder det fra en læge på hospitalet al-Razi, hvor de sårede er bragt til.

Onsdag blev en politistation i området angrebet, og tre blev dræbt, og de to angreb understreger, at Yemen fortsat er truet af militante islamister til trods for den amerikansk-støttede militære indsats, der i juni sendte islamisterne i området på tilbagetog.

USA og Saudi-Arabien ser det fattige land som en frontlinje i kampen mod al-Qaeda og netværkets støtter.

Lørdag skød en amerikansk drone øst for Abyan mod et køretøj, der var mistænkt for at transportere militante til provinsen Hadramout. Tre personer blev dræbt.

- De forkullede lig af tre mænd fra Ansar al-Sharia (militant gruppe, red.) blev fundet, og bilen, de befandt sig i, var blevet ødelagt, siger en embedsmand ifølge Reuters.

Ansar al-Sharia indtog flere byer i Abyan sidste år, mens den nu afsatte præsident Ali Abdullah Saleh kæmpede med de store protester, der endte med at koste ham præsidentposten.

Seneste Ekstra Bladet job

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet

Seneste Nyheder

Hent flere

Mest læste i Nyheder

Hent flere
Grønland - Seneste nyt
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Ulrik Bachmann
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen