TV: Syriske flygtninge strømmer ud af landet

Nabolandet Jordan har netop åbnet sin første officielle flygtningelejr i byen Zaatari, som skal huse op til 100.000 syriske flygtninge

  • Videoen kan desværre ikke vises

Seneste Nyheder

Hent flere
Nyheder
Bliv opdateret med de seneste nyheder direkte i din indbakke. Du får det daglige overblik inden frokost.

Få EKSTRA overblik

Hent flere
Grønland - Seneste nyt
 

200.000 mennesker er i de seneste to dage flygtet fra Syriens største by, Aleppo, hvor præsident Bashar al-Assads styrker har intensiveret deres angreb. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

FN´s humanitære chef, Valerie Amos, siger, at et ukendt antal mennesker er fanget i byen og opfordrer indtrængende til en sikker adgang for nødhjælpsgrupper.

LÆS:

Se også: Syriens regering erklærer Damaskus erobret

Ifølge Valerie Amos vurderer Internationalt Røde Kors og Syriens Arabiske Røde Halvmåne, at 200.000 mennesker er flygtet fra Aleppo og omegn i løbet af de sidste to dage.

Flugten fra byen skyldes, at regeringsstyrker i den seneste uge har fået forstærkninger i form af flere soldater, kampvogne og helikoptere for at kunne angribe oprørerne, der har bidt sig fast i størstedelen af landets største by med omkring 2,5 millioner indbyggere.

- Det vides ikke, hvor mange mennesker, der er fanget på steder, hvor kampene fortsætter i dag, siger Amos.

LÆS:

Se også: Over 12.000 syrere er flygtet til Algeriet

Hun siger videre, at hun er ´ekstremt bekymret over, hvilken betydning brugen af mortérangreb, brug af kampvogne og andre tunge våben´ vil have på civilbefolkningen i Aleppo, Damaskus og andre steder.

Titusinder af syrere har søgt tilflugt i nabolandene Jordan, Irak og Tyrkiet i de seneste dage. Mange er også flygtet til Algeriet.

Amos siger, at mange mennesker i Aleppo har søgt tilflugt i skoler og andre offentlige bygninger.

LÆS:

Se også: Libyske oprørere tager til Syrien for at bekæmpe Assad

- Der er en akut mangel på mad, madrasser og tæpper, drikkevand og hygiejneforsyninger, siger hun.

Amos opfordrer alle parter i kampene til at sikre, at de ikke rammer civile og at de tillader humanitære organisationer en sikker adgang til at levere hjælp.

- Sikkerhedssituationen i byerne og langs hovedtransportruterne gør det meget vanskeligt for humanitære organisationer at nå frem til de fordrevne familier i Aleppo, Hama og andre områder, siger Amos.

LÆS:

Se også: Vesten frygter massakre i Aleppo

På trods af den meget farlige situation fortsætter Røde Halvmåne, FN og private organisationer med at levere nødhjælp, hvor det er muligt, tilføjer hun.

Ansvarshavende chefredaktør: Poul Madsen Følg @pomaEB Ledende digital redaktør: Anders Refnov EKSTRA-redaktør: Lisbeth Langwadt Følg @langwadt Nyhedsredaktør lige nu:Linette K. Jespersen Kontakt Ekstra Bladet

Ekstra Bladet - Rådhuspladsen 37 - 1785 København V - Telefon: 33 11 13 13 - Fax: 33 14 10 00 - CVR nr. 26 93 36 76

Udgiver: JP/Politikens Hus A/S | Om Ekstra Bladet | Ophavsret | Persondata politik